Tallers per a la Festa - Lleida


EDICIĶ
2008
 

 

FESTES 

 

Festa de Joan Montada

28 d'agost de 2008 - Sant Llorenç Savall


Video: Reportatge sobre la festa de Joan Montada
  Vídeos publicats:
·
Reportatge sobre la festa de Joan Montada
·
Entrevistes amb organitzadors

Ālbums de Fotografies publicats:

En bandoler Joan Muntada torna, 400 anys després, a Sant Llorenç de Savall

El passat dijous 28 d’Agost va tenir lloc el pregó d’inici de festa major de la localitat de Sant Llorenç de Savall. Unes 500 persones es van aplegar a la plaça per seguir aquest esdeveniment, sempre tan esperat. Enguany, un cop inaugurada la restauració de l’església i fets els parlaments de les autoritats, va tenir lloc la representació de la llegenda del bandoler Joan Muntada, un personatge llegendari recuperat de la memòria de la vila. Bandoler i membre de la banda d’en Rocaguinarda d’una banda i un vilatà més del poble de l’altra. Aquest personatge tan especial era l’encarregat aquest any de fer el pregó.

Per tal de poder portar a terme la representació es va construït el gegant d’en Joan Muntada, gràcies a un taller de construcció realitzat el passat juny.

Així doncs, la representació va començar amb l’entrada d’un batlle promulgant un edicte de busca i captura del bandoler. En Joan Muntada refugiat a l’hostal i delatat per un veí, s’enfronta a les autoritats en una bona escaramussa a cops de puny. Finalment acaba fugint del poble a cop de trabuc per tornar a aparèixer en forma de gegant i poder fer el pregó  “passant llista” de totes les coses que no li havien agradat d’aquell any.

El grup de teatre Set, amb la seva secció infantil i juvenil va ser l’encarregada de dur a terme la representació, amb una caracterització molt especial duta a terme gràcies a un taller de maquillatge impartit al juny i juliol passat per la maquilladora M de Maria. Van estar acom panyats, en tot moment per la colla gegantera de la vila.

  LA efsta
 

Finalment, un cop acabat el pregó, en Joan Muntada es va acomiadar de tots els vilatans ballant amb tots ells. Petits i grans van poder gaudir d’aquest nou gegant de mans lliures o “manotes” que esperem pugui tornar a sortir el més aviat possible

Joan Montada a l'escenari
Joan Montada a l'escenari

 

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida