Tallers per a la Festa - Lleida


Ediciķ
2009
 
 

 

FESTES 

 

XXIV trobada de gegants del Masnou

26 de juny de 2010 - El Masnou


Video: Reportatge de la XXIV tradicional trobada de gegants del Masnou
  Vídeos publicats:
·
Reportatge de la XXIV tradicional trobada de gegants del Masnou
·
Entrevista amb Marta Neira. Regidora de Cultura
·
Entrevista amb Josep Fābregas. Cap de colla.

Àlbums de Fotografies publicats:

Els gegants tornen a ‘prendre’ els carrers de Masnou.

El Masnou

El passat 26 de juny, es va celebrar la tradicional trobada de gegants del Masnou, dins dels actes de la Festa Major de Sant Pere. Enguany s’arriba a la XXIV d’aquesta celebració tan esperada i celebrada per tots els participants, colles geganteres i públic assistent vingut d’arreu. És una celebració que, sense cap dubte, és una referència en la calendari festiu de la comarca.

Enguany fins a un total de 17 colles geganteres vingudes de diferents comarques catalanes (a destacar la Colla Bunyola, vinguda de Mallorca), encapçalades per la Colla Gegantera del Masnou, organitzadora de l’acte, feren la plantada a la Plaça de l’Església a les 18:00h de la tarda. Grans i petits van poder passejar i admirar els diferents gegants de les colles participants abans de que es donés el tret de sortida a la cercavila.

Seguidament, va començar l’esperada cercavila pels carrers del poble, plens de gom a gom del públic que els esperava amb delit. Cap a les 20:30h de la tarda s’arribava a la Plaça Marcel·lina de Monteys, on cada colla va fer ballar als seus gegants fins ben entrat el capvespre on es cloïa la trobada.

EL cercavila

La Colla Gegantera del Masnou estrenava vestuaris pels seus gegants i es van restaurar els capgrossos que necessitaven una posada a punt, per tornar a sortir en cercavila. Per tal de dur a terme la confecció del vestuari i la restauració es van celebrar dos Tallers celebrats els mesos d'abril, maig i juny, i encapçalats per les talleristes Yolanda Ferreres i Rosa Gómez, respectivament. Un èxit de participants i de públic en un dels actes més nostrats de la Festa Major de Sant Pere del Masnou.
Coral nens
 

Enllaços per a descarregar els vídeos:
(Utilitzeu el botó dret del ratolí i "anomena i desa")

·
Reportatge de la XXIV tradicional trobada de gegants del Masnou
·
Entrevista amb Marta Neira. Regidora de Cultura
·
Entrevista amb Josep Fābregas. Cap de colla.
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona