Tallers per a la Festa - Lleida


Edició
2009
 
 

 

FESTES 

 

Ball parlat al Pla del Penedès

25 de juliol de 2009 - Pla del Penedès


Video: El Ball Parlat dels Diables del Pla del Penedès
  Vídeos publicats:
·
El Ball Parlat dels Diables del Pla del Penedès

Àlbums de Fotografies publicats:

· Reportatge del Ball Parlat i del correfoc

(Les fotografies dels àlbums es poden descarregar)

TORNA EL BALL PARLAT DELS DIABLES DEL PLA DEL PENEDÈS

Ball Parñlat

El 25 de juliol va tenir lloc la segona edició del Ball Parlat dels Diables del Pla del Penedès, ball dedicat a Sant Abdó i Sant Senen. Una de les novetats d’aquest any era el canvi d’espai de representació, escollint la Plaça de l’Església que ens ofereix un marc arquitectònic escenogràfic molt idoni per l’espectacle.

L’espectacle començà amb l’entrada de dos frares parlant en llatí. Per una cortina de foc irrompent en l’espai els diables, encapçalats per Lucífer. Els diables sembraven el seu terror amb els seus parlaments fins que les portes de l’església es van obrir i feu la seva entrada majestuosa i celestial l’arcàngel Sant Gabriel, fent fora als set pecats capitals.

Diables al pla del penedès

Unes 500 persones van ser testimonis d’aquest espectacle, que dóna sortida a la festa major d’aquest poble de l’Alt Penedès, i que ja forma part del patrimoni intangible del Pla del Penedès.

La textualitat del ball va néixer fruit del taller d’Interpretació i posada en escena realitzat l’any passat per Lluís Graells i el grup de diables del Pla del Penedès, i s’ha perfeccionat amb el taller d’Escenificació del Ball Parlat del Pla que s’ha realitzat enguany dins del programa Tallers per la Festa.

correfoc final

 

Enllaços per a descarregar els vídeos:
(Utilitzeu el botó dret del ratolí i "anomena i desa")

·
El Ball Parlat dels Diables del Pla del Penedès
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona