Tallers per a la Festa - Lleida


Edició
2009
 
 

 

FESTES 

 

Festa de la independència

14 de febrer de 2010 - Vilanova del Vallès


Video: Reportatge de la Festa de la Independència.
  Vídeos publicats:
·
Reportatge de la Festa de la Independència.
·
Entrevista a PERE ORTEGA, Regidor de Cultura de Vilanova del Vallès
·
Entrevista al Mestre Pompili Masa.
·
Entrevista a SANTI PUIGPEY, Representant de la Colla Gegantera de Vilanova del Vallès

Àlbums de Fotografies publicats:

· Reportatge de la Festa
· Gegants i Gegants

(Les fotografies dels àlbums es poden descarregar)

L’Esteve i la Quitèria ja s’han casat!

“Bon dia a tothom! Benvinguts a la celebració de casament de l’Esteve i la Quitèria, els gegants de Vilanova del Vallès. Us donem les gràcies per haver vingut i volem explicar-vos la més gran història d’amor que s’ha viscut al nostre poble. Una història d’amor que es remunta al temps de les dames i els cavallers, quan l’amor cortès unia les parelles per no desfer-les mai més.”


Trobada a l'Ajuntament

Així començava la festa del casament dels gegants de Vilanova del Vallès, l’Esteve i la Quitèria, el passat 14 de febrer, en motiu de la celebració de la festa de la independència de Vilanova del Vallès. La representant de la Colla Gegantera de Vilanova anava explicant els fets històrics i llegendaris dels protagonistes de la festa, custodiada pels convidats d’honor a l’enllaç, els gegants de les colles convidades: Gegants de Camprodon, Geganters i Grallers d'Ullastrell, Geganters de Vilassar de Dalt, Gegants de Santa Perpetua, Geganters de Cornellà de Llobregat, Gegants de Sant Cugat de Sesgarrigues i Gegants i Gralles de Sant Andreu de la Barca.

Unes tres-centes persones es van reunir al davant de l’ajuntament per assistir a l’arrencada del cercavila que va portar a la parella d’enamorats, els seus convidats i el públic assistent fins la plaça dels Països Catalans. Tot el recorregut era engalanat amb banderes fruit del taller de creació d’element festiu que es va celebrar des del desembre.

bandereta

Un cop es va arribar a la plaça, es va anunciar l’arribada de les diferents colles. Quan tots els convidats van haver arribat a la plaça, el nuvi Esteve, va avançar fins a peu d’escenari per tal d’esperar l’arribada de la núvia, la Quitèria, que tal com demana l’ocasió portava un vel nupcial. La núvia finalment va arribar i la cerimònia començà.

“Esteve, noble i senyor del castell de la Roca, vols casar-te avui amb la Quitèria, després de mil anys d’amor i per mil anys més? Quitèria, senyora del castell de Montornès, vols casar-te amb l’Esteve, després de mil anys d’amor i per mil anys més? Sí, volem! Volem ser marit i muller i com a gegant i geganta, en senyal del nostre amor us oferim un petó gegant que perdurarà més enllà de tots els temps. Visca els nuvis! Visca l’Esteve i la Quitèria! Visca els gegants de Vilanova!”

El casament

Un cop casats va començar el vals nupcial. Seguidament l’Esbart de les Roses dels Vents va estrenar el ball de l’espolsada de Vilanova amb música original de Enric Montsant, interpretada per la Banda d’en Vinaixa i coreografiat per l’ocasió pel mestre Pompili Masa, fruit d’un taller desenvolupat dins del programa Tallers per a la festa, gestionat per FUSIC

Ball final
 
 
Banderoles fetes al Taller
Banderoles fetes al Taller

Escolteu les músiques de la festa:

bandereta

Cartell de la Indenendència

Enllaços per a descarregar els vídeos:
(Utilitzeu el botó dret del ratolí i "anomena i desa")

·
Reportatge de la Festa de la Independència.
·
Entrevista a PERE ORTEGA, Regidor de Cultura de Vilanova del Vallès
·
Entrevista al Mestre Pompili Masa.
·
Entrevista a SANTI PUIGPEY, Representant de la Colla Gegantera de Vilanova del Vallès
 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona