Tallers per a la Festa - Lleida


Ediciˇ
2009
 
 

 

FESTES 

 

Recuperació de la llegenda de les Verges Trobades

24 d'octubre del 2009 - Palafolls


Video: Entrevista a Nerea Castillejos
  Vídeos publicats:
·
Reportatge de la festa: "Recuperaciˇ de la llegenda de les Verges Trobades"
·
Entrevista a Xavier Dalmau. Regidor de Palafolls
·
Entrevista a ValentÝ Arisa Cap de la Colla
·
Entrevista a Nerea Castillejos

└lbums de Fotografies publicats:

· Reportatge de la festa

(Les fotografies dels àlbums es poden descarregar)

Els vilatans de PLF, encapçalats pels gegants, alliberen el castell assetjat pels diables

 

El Castell de Palafolls va ser conquerit per La colla Diablesfolls, fent-se els amos i senyors de la conrada. La Colla Gegantera de Palafolls i la Comissió de Reis van encapçalar el seu alliberament gràcies a la invocació de les Verges Trobades i gràcies al prop de 500 veïns que van sortir en cercavila de la Plaça Palatiolo al castell.

Aquesta és la història de la festa de nova de creació, al voltant de la llegenda de les verges trobades de Palafolls, que va tenir lloc el passat 24 d’octubre.

A les 16:00 de la tarda una representació dels diables anunciaven a la concurrència des del terrat de l’Escola de Música, la conquesta del castell. Soldats, de la Comissió de Reis, incitaven als geganters, a l’Esplai i a tots els nens i pares que s’aplegaven a la plaça, a anar en cercavila cap al castell a fer front als diables.

Descarregueu-vos el Flyer de la festa


pujada al castell

Un cop arribats al pati d’armes, amb el gegants Guillem i la Guiomar, senyors del castell, presos com hostatges,  es va produir una lluita de versots amb un estira i arronsa de retrets i virtuts d’uns i altres. L’aparició de la Verge Trobada va aconseguir alliberar el castell. Finalment es va celebrar un berenar popular, coca i xocolata, per celebrar la victòria.
Dues entitats de recent creació son les principals responsables de l’organització de la festa, juntament amb l’ajuntament: La Colla Diablesfolls i la Colla Gegantera de Palafolls. Per poder consolidar les entitats i treballar per la celebració de la festa s’han dut a terme els tallers de construcció de la bèstia de foc, construcció d’elements escenogràfics de foc i confecció de vestuari, encapçalats per Lluís Quiñones i Susagna Navó.

Versots al castell

Els palafollencs han celebrat la primera edició d’aquesta festa amb la voluntat de fer-la créixer any a any, afegint-se més entitats de la vila en la seva organització, en aquesta celebració on la participació ciutadana és la seva protagonista. Així doncs, ja es comença a gestar la segona edició.

el públic també és fa una foto

Enllaços per a descarregar els vídeos:
(Utilitzeu el botó dret del ratolí i "anomena i desa")

·
Reportatge de la festa: "Recuperaciˇ de la llegenda de les Verges Trobades"
·
Entrevista a Xavier Dalmau. Regidor de Palafolls
·
Entrevista a ValentÝ Arisa Cap de la Colla
·
Entrevista a Nerea Castillejos
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona