Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 
 

 

FESTES 

 

Festa medieval de Sant Jordi

Badalona - 8, 9 i 10 d'abril-2011


 

Els pirates ‘planten’ la bandera a la platja de Badalona


A partir de la redacció d’uns fets històrics i llegendaris al voltant de l’arribada del pirata Catxidiable a Badalona, s’han construït escenes dramàtiques que envolten a les diferents activitats que es duen a terme els 3 dies que dura la festa. Tot un encert per part de l’organització de la festa.

Divendres, amb l’arribada dels nobles i la lectura del pregó al Barri de Dalt de la Vila, començava la nova edició de la Festa Medieval de Sant Jordi a Badalona, amb moltes novetats respecte a anys passats.

 

Documents:

- Programa de la festa


Dissabte al matí, dos vaixells pirates desembarcaven a la platja dels pescadors. Els vilatans i els nobles a sobre del cavall, plantaven cara als pirates i al seu cap el ‘Catxidiable’ que finalment acabaven segrestant una donzella.

Els camperols i pescadors a cop del cant ‘Els pirates no em fan por, pam i pipa, pam i pipa, els pirates no em fan por, anem a Can Canyadó’  convidaven al públic a seguir-los a la masia per defensar-la dels pirates. Allí, hi havia un mercat medieval amb diferents tallers i jocs per la canalla i els grans.

Per celebrar l’arribada del seguici i reafirmar el rebuig als pirates, es celebrà una ballada de gegants badalonins que fou tot un éxit i que va cloure amb danses medievals populars on tothom fou convidat a ballar.


A la tarda continuà el mercat, els tallers i se li afegiren les visites guiades.
Al vespre fou l’hora acordada per l’assalt dels pirates, la presa de la masia i la tradicional cremada. La jornada finalitzava amb diversos concerts dirigits als més joves.

Diumenge, va continuar l’activitat a Can Canyadó finalitzant amb el Pacte de pau entre els pirates i els vilatants.

La festa medieval de Sant Jordi a Badalona, es una de les festes amb més presència associativa del Barcelonès, amb més d’una cinquantena d’entitats participants sota el paraigües de l’Associació Medieval que organitza la festa conjuntament amb l’ajuntament.

Sense dubte, una de les festes participatives més importants que podem veure i que cada dia està més consolidada.

[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona