Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 
 

 

FESTES 

 

Festa medieval de Sant Jordi

Badalona - 12, 13 i 14 d'abril-2012

 
El malvat Catxidiable torna a atacar les costes de Badalona
 

Els dies 13, 14 i 15 d'abril es celebrà la XIV Festa Medieval que organitza, any rere any, L'Associació Festa Medieval Sant Jordi de Badalona amb la col•laboració d' aproximadament 70 entitats de la ciutat.
Els assistents van poder gaudir del desembarcament pirata, el mercat medieval, els tallers, les danses, exposicions, i concerts, entre altres activitats.

 

Durant uns dies Badalona va retrocedir en el temps per convertir-se en una ciutat medieval.
La festa va començar el divendres amb l'arribada dels nobles al casc antic on es va poder gaudir d'una escenificació teatral. El desembarcament pirata, ja és un acte esperat. Dissabte al matí prop de 300 persones es van aplegar a la platja dels pescadors per veure arribar als ferotges pirates capitanejats pel malvat pirat Catxidiable.
Enguany van poder comptar amb el vaixell Ciutat de Badalona. Un quetx que va portar als pirates fins a les costes badalonines on els vilatans i pescadors es van defensar aferrissadament dels seus atacs. Després del combat la fugida va ser immediata. En cercavila tots vam marxar fins a Can Canyadó a buscar refugi. Allà tothom va poder gaudir de la plantada i ballada de gegants, tallers, jocs i parades medievals.
A la mateixa tarda el pirates van tornar a atacar, aquest cop la masia de Can Canyadó on es va simular la crema de la Masia, amb diables, focs…

 

 
     

El diumenge es va cloure la festa amb l'espectacle teatral del Pacte de Pau entre vilatans i pirates.
Els tallers programats dins dels programa tallers per a la Festa, tallers de danses medievals i de vestuari pels personatges il•lustres de la Badalona medieval a càrrec de Laia Font i Susagna Navó respectivament, han col•laborat en dignificar i dotar de coherència històrica aquesta projecte participatiu.
Aquesta festa es va iniciar com un celebració de barri i ha anat guanyant adeptes amb el pas del temps. Actualment, en la seva 14ª edició ja compta amb un gran nombre d'entitats participants així com restaurants de la ciutat que ofereixen menús medievals durant el cap de setmana

.

     

 

Llegiu aquí el programa de la FESTA

 

 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona