Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 
 

 

FESTES 

 

Festa de les llegendes del castell de Montbui

Bigues i Riells - 10 de setembre-2011


 

La Dona d'Aigua i el Moro Mussa tornen al Castell de Montbui

El castell de Bigues i Riells va tornar a quedar-se petit per més de les 300 persones que hi van pujar per poder gaudir de la 2a edició de la representació de les ‘Llegendes del Castell de Montbui’.
El text, sorgit d’un taller de creació participada encapçalat per Pau Joan Fernández i amb una dramatúrgia de Martí Torras, ens explica un conjunt d’històries i llegendes lligades al municipi i al castell, com per exemple la de Guifré el Pilós i l’escut de les quatre barres, la de Guisla de Montcada i les dones de l’harem o la del Moro Mussa i La Dona d’Aigua, entre altres.


Enguany hi han hagut diverses novetats, com per exemple canvis d’actors en els personatges, la presència dels nous cap-grossos: el ‘Moro Mussa’ i ‘La Dona d’aigua’, fruit d’un taller de construcció encapçalat per Glòria Morató. També s’han millorat la senyalització i la il·luminació dels accesos al castell.

 

Documents:

- Cartell de la festa


Els protagonistes de la festa son els veïns i veïnes del municipi: l'Associació FEM BiR,  el Grup de Dones de Bigues i Riells, els Timbalers i Grallers de Bigues i Riells i el Grup de Dansa del Ventre i d’altres biguetans i riellencs a títol individual.

La festa de ‘Les Llegendes del Castell de Monbui s’ha convertit en només dos anys, en una referència festiva de cultura popular del Vallès Oriental enmarcada en un paisatge natural únic i singular.

 


[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona