Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 
 

 

FESTES 

 

Festa de les llegendes del castell de Montbui

Bigues i Riells - 22 de setembre-2011


 

 

Un anys més les llegendes de bigues i riells deixen al públic fascinat

Més de mig miler de persones van poder gaudir d’una festa ja consolidada. Enguany però la Festa de les Llegendes va canviar d’emplaçament degut a les necessitats de l’espectacle. L’any passat el Castell de Montbui ja es va fer petit per poder acollir a tot el públic assistent a la festa.  Per aquest motiu, en aquesta tercera edició,  la festa s’ha traslladat a l’espai natural de Sant Miquel del Fai. L’acceptació del públic ha sigut extraordinària.

Aquest canvi d’espai ha incorporat també llegendes noves a l’espectacle on també s’hi expliquen misteris de Sant Miquel del Fai. Amb això s’ha aconseguit ampliar encara més la participació de nous col·lectius a la festa. Prop de 60 persones han participat activament en l’organització i realització de la festa en l’àmbit artístic i tècnic.

L’escriptor Joan Pau Hernández ha treballat per fer una adaptació teatral que fa possible que any rere any els seus protagonistes ho interpretin amb millor. Després de tres anys del naixement d’aquesta festa es pot afirmar que està del tot consolidada. Grans i petits de bigues i riells i els entorns ja coneixen les seves llegendes i l’esperen cada any.

Enguany, a més del canvi d’emplaçament, hi hagut altres novetats. La festa ha tingut una crescuda important amb la programació d’activitats paral·leles a la representació teatral. A partir de les 19:30 els visitants varen ser rebuts pels Capgrossos, el Moro Musa i la Dona d’Aigua, juntament amb els grallers i timbalers de Bigues i Riells. També hi va haver un recital de l’escola de música de la Vall del Tenes i un concert de les dues corals de Bigues i Riells que estrenaven així la seva participació en aquest festa.

I cap a les 21 hores del vespre es va fer la representació teatral de les Llegendes de Bigues i Riells i Sant Miquel del Fai. Que va acabar amb l’estrena del ball de Capgrossos fruït del taller de dansa programat dins les activitats de Tallers per a la Festa. Els protagonistes de la festa son els veïns i veïnes del municipi: l’Associació FEM BiR,  el Grup de Dones de Bigues i Riells, els Timbalers i Grallers de Bigues i Riells, el Grup de Dansa del Ventre, l’escola de música, les corals i d’altres biguetans i riellencs a títol individual.

La festa de ‘Les Llegendes del Castell de Montbui s’ha convertit en només dos anys, en una referència festiva de cultura popular del Vallès Oriental emmarcada en un paisatge natural únic i singular.

Descarregueu-vos el cartell de la festa

 

 

 


[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona