Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 
 

 

FESTES 

 

Pujada del Ruc al Campanar

La Granada -12 octubre 2011


El Ruc de la Granada ‘corona’ l’església

Com cada any, La Granada del Penedès va celebrar la tradicional Festa del Most.

Aquesta festa, l’organitza l’ajuntament amb la col·laboració de prop de 10 entitats del municipi: Fem Camí, Bici Club, Ampa Jacint Verdaguer, Agrupació Dionysos, Kg, Associació de Gent Gran, Bastoners, Diables, Ruc de la Granada i Gegants. Després d’àpats populars, concursos, tallers, cercaviles, música i ‘ballaruca’ dimarts 11 d’octubre es va celebrar un dels actes més esperats d’aquesta festa que va tenir la seva versió infantil, el dimecres: La Pujada del Ruc al Campanar.

Unes 400 persones, granadencs, granadenques i veïns de la comarca, es van aplegar a la plaça de l’església per gaudir de l’espectacle de llum, so, pirotècnia i jocs amb elements de joc real, protagonitzat pels veïns del municipi, i amb el Ruc com a protagonista principal. 

L’espectacle començava amb l’entrada del Ruc tirant d’un carro que es situava al mig de la plaça i amb la narració de la llegenda que l’envolta. Es succeïen després, els diferents jocs amb llum química, monocicles, cordes, torxes, globus i com no la pirotècnia tant a plaça com al voltant de l’església.

El moment esperat va arribar i el Ruc va pujar al campanar. Un espectacular castell de foc amb l’església i la lluna de fons, posava fi a aquesta festa tan estimada pels veïns de la Granada.

 

La Granada està participant en el programa Tallers per a la Festa, amb l’objectiu d’obrir el disseny i gestió de la festa a les diferents entitats i agents creatius del municipi, per tal de fer la festa més participativa i fomentar la cohesió social.  Per tal d’aconseguir aquest objectiu es va programa un taller: Creació Festiva de la Pujada del Ruc al Campanar a càrrec de Pep Ayora. Enguany, continuaran els tallers per tal d’aconseguir consolidar aquest nou disseny i gestió de la festa

 

 

Descarregueu-vos el programa de la festa

 
[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona