Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 
 

 

FESTES 

 

Carnestoltes mataroní; la singularitat d’una tradició novella
La festa del Pellofa

del 3 al 9 de març de 2011 - Mataró

 
En Pellofa XXXIII, torna el Rei dels Reis
 

Del 3 al 9 de març es va celebrar el tradicional Carnestoltes de Mataró, amb en Pellofa com a principal protagonista que enguany arriba a la 33a edició.

Enguany, el personatge, que es reinventa cada any, era un Rei de Reis, acompanyat de les dues Santes i els seu seguici particular, els Botargues. El seu pregó, esperat per prop de tres-centes persones davant de l’ajuntament, va girar entorn a la crisi i a les retallades pressupostàries de la mateixa festa, fent un repàs tema a tema de tota l’actualitat local mataronina, ‘mossegant’ a tort i a dret, a tots i a tothom.

En Pellofa, va arribar a la plaça amb una carrossa reial, vehicle que també va utilitzar per presidir la Rua del dissabte, una rua més concorreguda que altres anys, esdevenint una de les rues de carnestoltes més participatives de la comarca.

Un dels actes més seguits, hi van assistir prop de 2000 persones fou el comiat d’en Pellofa amb una nova Quaresma, un titella d’uns quatre metres d’alçada que a cop de danses va acomiadar aquests dies tan esperats per petits i grans. 

Malgrat les retallades anunciades, un altre any s’ha celebrat amb gran èxit de públic i de participació de les diferents entitats, comissions, ‘cofradies’ i grups que organitzen i protagonitzen els actes d’una festa més viva que mai.

 
 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona