Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 
 

 

FESTES 

 

Festa del carnestoltes

3-9 de març - Montmeló


 
Neix de les cendres de l'infern, el nou Carnestoltes de Montmeló
 

Enguany, Montmeló s’ha proposat recuperar els rituals carnavalescs propis d’aquestes dates: l’arribada del rei Carnestoltes, la rua, el judici i la crema.

Una setmana abans de la festa els carrers de Montmeló es van tenyir de les malifetes dels Ministres del rei, que sorprenien als vianants i que eren el preludi de l’arribada del Rei Carnestoltes que aquest cop va arribar tard, concretament dissabte, per culpa de la pluja.

Dissabte amb una inusual arribada del Rei Carnestoltes i el tradicional pregó, quedava inaugurada la festa, que donava pas a la Rua. Un cop finalitzada, es va poder gaudir d’una de altres novetats de la festa, les ‘bufonades’. Les comparses i grups de la rua oferien una acció de vassallatge al Rei, que anava des d’una cançó satírica a uns versots. La festa va continuar amb l’entrega dels premis del concurs de disfresses, com cada any força disputat.

 

Més videos de la festa

- Judici al rei Carnestoltes.

- Entrevista amb Martí Torras

Documents:

- Programa de la festa


Diumenge es va poder gaudir de la rua infantil i del tradicional ball de gitanes.

Per acabar la diada festiva també es recuperà la celebració del tradicional judici i crema del Rei Carnestoltes en una posada en escena a la plaça de la Quintana, on el personatge quedava reduït a les seves cendres.

Per tal de dur a terme aquest nou carnestoltes es va formar una comissió amb les diferents entitats de Montmeló que hores d’ara, ja s’ha reunit per valorar la festa de 2011 i ja ha començat a pensar en la propera visita del Rei Carnestoltes, el seu proper renaixement de les cendres de l’infern.

 
[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona