Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 
 

 

FESTES 

 

Retorn dels bòbuls i les margaridasses

Sant Vicenç de Montalt, 9 d'abril-2011


 
Els Bóbuls i Margaridasses 'assalten' Sant Vicenç de Montalt
 

La diada va començar a les 17:00h de la tarda a la Plaça Cornudella amb l’arribada de les dues societats, els Puputs i els Escorpins, i dels Bòbuls i Margaridasses.

Seguidament van començar els assalts a dotze cases de Sant Vicenç. Totes elles tenien penjada una banderola amb la imatge dels personatges protagonistes que indicaven que eren les escollides per saquejar-les. Bòbuls i Margaridasses entraven a les cases i en sortien amb els objectes ‘robats’ que guardaven en un carro.

Els carrers de Sant Vicenç eren guarnits per l’ocasió amb domassos de la festa i  acompanyaven al públic durant tota la cercavila, a grans i a petits, que interactuaven amb Bòbuls i Margaridasses, empaitant-los i escridassant-los.

Finalment, s’arribà a la Plaça del poble amb els objectes robats. Uns acompanyants molt especials dels Bòbuls i Margaridasses, propers als personatges de la commedia de’ll arte, iniciaren una subhasta al millor postor dels objectes.

 

Més videos de la festa

- Entrevista a Pompili Massa. Responsable del taller de dansa

- Entrevisa amb Isaac Morera Responsable del taller de creació de personatges teatrals

- Entrevista amb Joan Vilà. Cap de colla.

Documents:

- Programa de la festa


Un cop acabada la subhasta dels objectes, tots menys un pernil que es van quedar els subhastadors, començà la suite musical del Ball de Plaça de Sant Vicenç de Montalt. La suite és un conjunt de balls recuperats amb les següents parts: Passeig de Dansa, la Farandola, l'Espolsada, Ball Pla i la Bolangera. el Ball de plaça. Una successió de balls de caire obertament espontani i popular.

Finalment, per concloure la jornada, una tassa de caldo per a tot al públic assistent a aquesta festa participativa tradicional tan singular, recentment recuperada.

 
[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona