Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 
 

 

FESTES 

 

Retorn dels Bòbuls i Margaridasses

Sant Vicenç de Montalt – 26 de febrer de 2012

 
Uns Bòbuls i Margaridasses molt entremaliats.
 

Aquest any els mítics personatges de Sant Vicenç de Montalt, els Bòbuls i Margaridasses, han anat més acompanyats que mai.

El passat 26 de febrer les històriques i representatives societats dels Puputs i els Escorpins van prendre els carres de Sant Vicenç de Montalt per acompanyar als seus gegants Bòbul i Margaridassa per assaltar les cases de la vila.

Una festa que ha fet que grans i petits gaudissin d'un matí ple de disbauxa, gresca, animalades, ballades, subhastes, caldo, música…

Les novetats d'enguany com, els vestuaris de les dues societats els Puputs i els Escorpins, la creació del Banc dels Banyuts, i la incorporació del grup de música tradicional Els Laietans, han estat les notes positives d'una festa que ja es pot dir que està arrelada.

Els tallers de teatre, vestuari i dansa a càrrec de Isaac Morera, Susagna Navó i Pompili Massa respectivament, han ajudat a que aquesta festa aconseguís el gruix i el renom que es mereix per consolidar-se en el calendari festiu del municipi. Encara hi ha camí per recórrer però hem de felicitar als seus organitzadors per la tasca realitzada.

Prop de 250 persones van començar aquesta jornada festiva amb la trobada de les dues societats els Puputs i els Escorpins que juntament amb els Bòbuls i les Margaridasses van iniciar la cercavila cap a la Plaça del Poble. Tot seguit l'agrupació de teatre EMLED va obrir el Banc dels Banyuts per repartir els diners per la subhasta que un any més, ha aconsegueit aixecar les rialles.

Una vegada acabada la subhasta, va ser el torn el Ball de Plaça, en la que es va ballar la suite sencera amb el Passeig de Dansa, la Farandola, l'Espolsada, el Ball Pla i la Bolanguera.

 

 
     

La novetat ha estat fer una Jota com a fi de festa, tot molt ben interpretat per el grup de música tradicional maresmenc Els Laietans.

Per finalitzar, com mana la tradició, l'alcalde convidà al caldo per recuperar forces, tot desitjant repetir la festa l'any que ve.

Felicitats Bòbuls i Margaridasses.

Sant Vicenç de Montalt Pòster

Podeu llegir més sobre la festa a:

http://bobulsimargaridasses.wordpress.com/tag/bobuls-i-margaridasses/

Llegiu, també, nota de premsa

 

 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona