Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 
 

 

FESTES 

 

Festa medieval de Vilamagore

Sant Pere de Vilamajor -2 i 3 Juliol-2011

 
Sant Pere de Vilamajor es vesteix de Vilamagore
 

El passat dissabte 2 de juliol, Sant Pere de Vilamajor va tornar a rememorar el seu passat medieval amb la ja tradicional festa de Vilamagore. Des de les 18:00h de la tarda, tant dissabte com diumenge, es van celebrar diverses activitats relacionades amb l'edat mitjana. .

Enguany es compleix la 19a edició de festa, que va néixer  al 1992 al voltant de la representació de l’obra teatral “Presència històrica e Feyts de Vila Magore”. Any darrera any, la festa incorpora novetats que la fan sempre diferent, conservant activitats que sempre hi son presents: Justes de cavalls, danses del ventre, obres de teatre infantil, lluites a la taverna, la tradicional penjada de la gàbia, la representació de la faula “El ferro calent” o danses i música medieval acompanyats de malabaristes amb foc, acompanyaven a una mostra d’arts i oficis medievals i al mercat. Com cada any, la festa del dissabte acabava a la taverna ben entrada la matinada i el diumenge acaba amb la tradicional i espectacular crema del castell de Sant Pere de Vilamajor.

Tallers per a la festa ha participat en el disseny i gestió de tres tallers (lluita escènica, danses i atrezzo) dirigits als més de 200 voluntaris que fan possible aquesta festa , esdevenint els principals actors i protagonistes.

Una de les festes populars i participatives més consolidades de la comarca, visitada per molts veïns d’altres municipis i d’arreu de Catalunya, que no es volen perdre aquesta cita imprescindible dins del calendari festiu català.

Vilamajore 2011

 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona