Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 
 

 

PROJECTES 

 

Recuperació de la llegenda de les Verges Trobades

Palafolls


Palafolls presenta un perfil festiu i cultural en el qual s’hi donen cita propostes de nova creació i d’altres d’arrel tradicional pròpia o compartida amb el calendari festiu tradicional català. L’Ajuntament de Palafolls ha promogut en els darrers mesos la reunió i posada en comú de gent amb interessos similars per a la formació de noves entitats culturals al poble amb l’objectiu de dinamitzar les festivitats pròpies del poble. De les diferents reunions promogudes, cal celebrar el naixement d’una colla de gegants i una colla de diables.

Gràcies al naixement d’ambdues noves entitats, es veu possible a través del treball conjunt entre aquestes i l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Palafolls la dinamització de festivitats del municipi entre les quals hi ha la Festa de les Verges Trobades, de nova creació.
La festivitat de les “Verges Trobades” és compartida a arreu i engloba un seguit de Mares de Déu venerades a partir de la troballa d’una figura religiosa en un lloc insospitat. Al fons d’una caverna, enterrada en un camp, amagada en unes branques... El fenomen es reprodueix arreu del món. Molt sovint, l’encontre ve acompanyat de fenòmens sobrenaturals. Els savis les relacionen amb el culte a la mare terra i els ritus per a una bona anyada en la qual el foc esdevé una de les principals eines de comunicació entre lo mortal i lo sobrenatural.

La Colla Gegantera de Palafolls i els Diablesfolls encapçalaran aquesta diada festiva amb la representació de la llegenda les Tres verges Trobades al Castell de Palafolls. Amb la participació dels vilatans de Palafolls i la col·laboració del programa Tallers per a la Festa, l’objectiu és crear una festa on hi intervinguin tots els actius culturals del municipi. Hi participaran els senyors del Castell; Guillem de Palafolls i Guiomar, entre altres.

Document adjunt

 

castellpalafollsproject
Foto de Ricard Ballo - Castell de Palafolls

 

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona