FESTA DE L'AQUELARRE de CERVERA

Ajuntament de Cervera


L’origen de la festa és conegut i recent. L’últim diumenge d’agost de l’any 1.978 es va celebrar per primer cop. La iniciativa va sorgir d’un grup de joves cerverins , vinculats a la publicació “ Carreró de les bruixes” .

Els impulsors de l’Aquelarre van tenir la virtut de saber conjugar en el moment oportú tota una rècula d’elements i transformar-los en una festa viva, potent, i ara com ara, perdurable: la tradició del foc, uns espais adients , el regust popular del Carreró de les Bruixes i, sobretot, la força-projectil dels joves dins la festa.

L’acte s’inicia davant la porta de la Universitat i s’escampa per tot Cervera com la pólvora. La gresca comença i no hi ha qui la pari. Per una nit, multitudinàriament , el caos triomfa , malgrat els esforços dels inquisidors de torn.

 

L’Aquelarre és un esclat festiu contemporani.

Tallers per a la festa aquest any se suma a aquesta iniciativa ciutadana i aporta eines per millorar la posada en escena d’alguns elements que composen la festa , incentivant sobretot la participació ciutadana i les entitats de la ciutat .


[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida