Tallers per a la Festa - Lleida


EDICIĶ
2008
 

 

FESTES 

 

Ampliació del seguici popular de la vila de Bellpuig

12 de setembre de 2008 - Bellpuig


Video: El Ball Parlat a Bell puig
  Vídeos publicats:
·
El Ball Parlat a Bell puig
·
Entrevista amb l'alcalde de Bellpuig. Ramon Jounou
·
Entrevista amb Pau Plana. Tallerista del Ball Parlat
·
Imatges del seguici popular

Ālbums de Fotografies publicats:

ELS DIABLES DE FOC FOLL ESTRENEN EL SEU BALL PARLAT.

El passat 12 de setembre Bellpuig va celebrar el seu Seguici Popular dins dels actes de la Festa Major de Bellpuig: cavallets, gegants, gegantons, capgrossos i... per acabar l’acte la representació del Ball Parlat del Diables Foc Foll de Bellpuig.

El bon temps va permetre que els quasi 800 assistents a la festa acompanyessin el seguici popular amb la música dels Grallers de l’Esgüell i els tabalers dels Dimonis de Foc Foll.

El cercavila va acabar al davant de l’Ajuntament on el diables varen representar el Ball parlat del Dimonis de Bellpuig com a fruit del treball fet amb el Pau Plana dins el programa de Tallers per a la Festa.

A partir  del coneixement dels models històrics de Balls Parlats que ens han arribat fins a l’actualitat  van  definir el Ball  propi de Bellpuig .
El treball fet dins el marc teòric ha donat un coneixement bàsic d’alguns conceptes claus i estructures bàsiques del que són i representen aquests elements de cultura popular i tradicional.

A partir d’aquí els diables varen poder treballar en els versots de nova creació que varen entretenir i animar als assistents a la festa i que cada any aniran variant i actualitzant. Val a dir que aquest any han partit dels textos bàsics treballats pel pregó de  l’any passat que tant d’èxit varen tenir

Cliqueu aquí per a llegir tots els versots

 

 

Triant a Sant Roc
Vista del públic
 

Salutació final


 

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida