Tallers per a la Festa - Lleida


EDICIÓ
2008
 

 

FESTES 
 

 

Cercavila popular de l'ovella Xisqueta i el marrà de raça

8 i 9 de novembre de 2008 - Sort

 


Video: Cercavila de l'Ovella Xisqueta
  Vídeos publicats:
·
Entrevista amb Sílvia Montané, responsable de Can Xorret.
·
Cercavila de l'Ovella Xisqueta

Àlbums de Fotografies publicats:
L’OVELLA XISQUETA TORNA A PASSEJAR PELS CARRERS DE SORT

El passat diumenge 9 de Novembre, dins dels actes de la Fira de Tardor, va tenir lloc el bateig d’un nou element del bestiari popular que ja forma part de la vila de Sort. És tracta de l’Ovella Xisqueta, construïda a partir d’un taller sota la direcció de l’artista plàstic, Luciano Prodan, en el marc del programa Tallers per la Festa. L’Ovella Xisqueta va estar acompanyada en tot moment per la xaranga local Xafarrostolls fent gaudir a grans i petits d’un cercavila pels carrers de la vila que va aplegar a unes 200 persones.

Xisqueta ballant

El dissabte 8 i dins de les activitats programades per aquesta festa, també hi va haver una mostra de balls tradicionals pallaresos, alguns d’ells recentment recuperats, com per exemple els Rigodons. Aquesta tasca ha anat a càrrec de Pep Lizandra, i s’han recuperat entre altres danses el Ball del Rotllet d’Altron. A partir d’aquest taller amb el grup dansaire Rigodons s’ha fet un treball de transmissió a les escoles de Sort per a engrandir la participació dels vilatans en aquestes danses i consolidar la recuperació d’aquestes tradicions.

Xisqueta ballant

En la fira d’enguany també hem pogut gaudir de jocs per la quitxalla, actuacions, concerts, degustacions, tallers i concursos. Tot un plegat d’activitats per celebrar la Fira de Tardor i la IV mostra d’ovella xisqueta.

 

 

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida