Tallers per a la Festa - Lleida


EDICIÓ
2008
 

 

FESTES 
 

 

Un menjar celestial. La llegenda dels turrons d’Agramunt

11 octubre de 2008 - Agramunt

 


Video: Representació d'Un menjar celestial
  Vídeos publicats:
·
Representació d'Un menjar celestial
·
Entrevista amb Ricard Bertran i Puigpinós. Autor del text.

Àlbums de Fotografies publicats:

Agramunt estrena “Un menjar celestial”

El passat 11 d’octubre va tenir lloc la representació d’Un menjar celestial, una peça teatral basada en un conte de Ricard Bertran que ens explica els orígens llegendaris del torró. Un centenar d’actors, ballarins i músics de diferents entitats del poble foren els encarregats de representar l’obra, entre ells: l’Esbart Estol, l’Escola de músics, l’Associació Esbarjo i el Grup Escènic Agramuntí sota la direcció de Carme Vicens.

escena teatre

La Plaça Mercadal es va queda petita pels prop de 800 espectadors que van gaudir d’aquest espectacle programat dins dels actes de la XX Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d’Agramunt. Per unes hores la Plaça es va convertir en una petita vila medieval amb el rei, el batlle, l’herald, els soldats, els firaries, els vilatans i una velleta molt especial que va ser la protagonista de la història responsable de la creació de la primera peça de torró d’Agramunt, segons la llegenda.

L’espectacle ha estat organitzat per la regidoria de cultura de l’ajuntament d’Agramunt amb la col·laboració de Fusic i el seu programa Tallers per la Festa, patrocinat pel Departament de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya. Així doncs, s’han organitzat tallers de cant coral, de vestuari, de moviment corporal, d’ambientació escènica, d’harmonització i adaptació del repertori medieval, de gravació i edició del cd de la música i d’interpretació. Susagna Navó, Robert Oró, Dolors Ricart, Toni Rodríguez, Mercè Mateu, Llorenç Corbella i Isabel Cabòs han estat els professionals encarregats d’impartir els tallers.

 

 
 
 

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida