Tallers per a la Festa - Lleida


Edició
2009
 

 

FESTES 

 

Festa del pou bo

6 de setembre de 2009-   Torregrossa


Video: Entrevista a Jaume Belló. Tallerista.
  Vídeos publicats:
·
Festa del Pou Bo. Cercavila i Bateig dels gegants
·
Festa del Pou Bo. Representació de la llegenda
·
Entrevista a Ramona Ibañez. Regidora de cultura
·
Entrevista a Jaume Belló. Tallerista.
·
Entrevista a Carme. Membre del grup de teatre

Àlbums de Fotografies publicats:

Torregrossa estrena la Llegenda del Pou Bo

“Fa molts i molts anys, quan les graneres encara es feien amb les mans hi havia a Torregrossa un pouer tan pobre i amb tanta canalla que les jornades de treball no li arribaven per poder-los-hi donar de menjar.”

Així començà el passat 6 de setembre la representació de la llegenda del Pou Bo de Torregrossa. La festa començà a la plaça de la vila amb el bateig dels nous gegantons, en Roc i la Vicenta i 5 nans, fruit del taller de construcció encapçalat per l’artista plàstic, Luciano Prodan, dins del programa Tallers per a la Festa. Així mateix per tal de portar a terme la dramatització de la llegenda del Pou Bo, es va celebrar un taller amb Tour-Mix Teatre, dirigit per Jaume Belló, director teatral.

Gengant Torregrossa Gegant Torregorssa

Després del bateig d’en Roc i la Vicenta, el públic que s’havia concentrat a la plaça prop de les 500 persones, es dirigiren en cercavila fins al Pou Bo, acompanyants d’en Agutzilet, gegant de Torregrossa, de la colla grallers de Torregrossa Els descordats i de la colla Gigants de Fraga, padrins del bateig. Durant el recorregut també es va poder veure i ballar el “Ball dels nans” musicat per Robert Vidal, el “Ball dels set salts” i la “Polca d’Ours.

Ball dels nans

La Polca

Un cop s’arribà al Pou Bo començà la representació de “La llegenda del Pou Bo”. A partir d’uns fets reals, l’existència de la figura del pouer i pouera que donaven aigua a canvi de pa als viatgers, s’ha construït aquesta llegenda entorn als dos personatges principals i del com van passar de ser molt pobres a no patir més penúries. La representació fou tot un èxit.

La llegenda del pou bo

Com no podria ser d’un altra manera la jornada festiva va acabar amb un dinar popular on es aplegar 400 persones. En el transcurs del dinar és van agrair a les prop de 20 entitats  implicades en la festa , a tots els seus participants i a tots aquells que van aportar el seu gra de sorra a títol individual. També es va poder gaudir d’un reportatge audiovisual del procés creatiu del taller de construcció dels gegants i els nans.

Dinar popular

Així es va posar punt i final a aquesta festa de nova creació, començant ja, la preparació de la seva segona edició el proper any 2010.

Enllaços per a descarregar els vídeos:
(Utilitzeu el botó dret del ratolí i "anomena i desa")

·
Festa del Pou Bo. Cercavila i Bateig dels gegants
·
Festa del Pou Bo. Representació de la llegenda
·
Entrevista a Ramona Ibañez. Regidora de cultura
·
Entrevista a Jaume Belló. Tallerista.
·
Entrevista a Carme. Membre del grup de teatre
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona