Tallers per a la Festa - Lleida


Edició
2009
 

 

FESTES 

 

II Festa col.lectiva a Torrefarrera sobre la pesta

6 de juny de 2009 - Torrefarrera


Video: Festa col.lectiva a Torrefarrera sobre la pesta
  Vídeos publicats:
·
Festa col.lectiva a Torrefarrera sobre la pesta

TORNA LA PESTA A TORREFARRERA

 

“Avui, 6 de juny de 1348, és dia de gran festa a casa del senyor Berenguer de Serra, la seva primogènita Rosalina es desposarà amb el cavaller Ferrando de Pujaçons.”

 

El Casament a Torregrossa El Casament a Torregrossa El Casament a Torregrossa

Així comença la representació teatral de la Festa de la Pesta de Torrefarrera que va tenir lloc el passat dia 6 de juny.

Aquesta és la segona edició d’una de les festes de Torrefarrera més ambicioses pel nombre de vilatans i entitats implicats en ells, prop de 70 entitats col·laboren en aquesta  celebració, organitzada per l’Associació Cultural Torrefarrera i l’Ajuntament de Torrefarrera.

La festa va arrencar amb un cercavila com l’any passat, però aquest cop el recorregut era més curt per tal de potenciar representació teatral  a la plaça on prop d’un miler de persones van poder gaudir de l’espectacle. Al voltant de vint comparses formades per malalts de pesta, doctors, puces, cavallers, cavalls, escuders, diables, monjos, camperols,el monstre la mort, i el be amb el seu seguici, van representar l’arribada de la pesta i la lluita del Bé i el Mal. Finalment el Bé va derrotar al Mal i així va allunyar la Pesta, almenys, fins l’any vinent.

Enguany s’han inclòs novetats en  el guió de la festa. La més esperada era el començament de l’espectacle, on vam poder gaudir d’un casament accidentat i molt divertit. Així mateix, van poder gaudir de nous personatges que han creat els propis vilatans. Mereix especial menció el personatge cec guiat pel seu fill i una família sencera de leprosos, tots ells amb uns maquillatges molt espectaculars i una interpretació molt acurada.  

Jocs infantils, conta contes, un sopar medieval, concerts, un mercat i esmorzars populars han completat la programació del cap de setmana entorn a aquest fet històric, ara convertit en una gran Festa.

El Casament a Torregrossa

 

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona