Tallers per a la Festa - Lleida


Ediciķ
2009
 

 

FESTES 

 

Un menjar celestial. La llegenda dels turrons d’Agramunt

10 octubre de 2009 - Agramunt


Video: Entrevista a Ricard Bertran i Domenech Llop
  Vídeos publicats:
·
Reportatge de la festa: "Un menjar Celestial"
·
Entrevista a Ricard Bertran i Domenech Llop

Ālbums de Fotografies publicats:
Una gran nit per “Un menjar celestial”

El final de la festa

Per segon any consecutiu, el passat dissabte 10 d’octubre es va celebrar a Agramunt la representació teatral d’Un menjar celestial, peça dramàtica basada en un conte de l’escriptor Ricard Bertran. Enguany s’estrenaven diverses novetats que van sorprendre gratament als prop de 900 espectadors que omplien de gom a gom les grades instal•lades a la plaça Fontandana. Aquest espectacle forma part de les activitats de nit de la popular “Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra” d’Agramunt.

Festa Agramunt

A les entitats que ja participaven en la festa de l’any passat: l’Esbart Estol, l’Escola de Músics, l’Associació Esbarjo i el Grup Escènic Agramuntí, enguany s’hi han afegit tres entitats més: la Colla Gegantera, la Colla de l’Àliga i la Colla de Diables. Així mateix, s’ha incorporat una representació d’ombres xineses fruit d’un taller encapçalat per l’artista plàstic André de Sa Moreira.

 

Documents de la festa:

Programa de la festa Un menjar celestial
Cartell de la festaUun menjar celestial
Cartell de la Fira del Torró d'Agramunt
Música i lletra de les Corrandes del Torró
Música i lletra de la Velleta del turó

·

També dins del programa “Tallers per a la festa” s’ha celebrat un taller de cant i un taller de dansa grupal, encapçalats per Anna Guixé, Toni Rodríguez i Mariona Castells respectivament. El taller anava dirigit als vilatans, personatges interpretats per més d’un centenar de veïns voluntaris. L’associació de dones l’Esbarjo és va fer càrrec de la confecció dels seus vestuaris.

florejachs2009 florejachs2009

Finalment en el taller d’anàlisi, harmonització i assaig de melodies populars dirigit per Irene López, s’han assajat i perfeccionat les peces musicals de l’any passat i també se n’han creat de noves, músiques que han estat interpretades per l’orquestra que enguany ha passat de 15 a 30 intèrprets.

La representació d’ Un menjar celestial fou tot un èxit, els espectadors van poder gaudir d’aquesta gran nit on es representa l’origen llegendari del torró a càrrec dels veïns i veïnes d’Agramunt. Sens dubte, un festa ja consolidada i més viva que mai, que es convertirà de ben segur i molt aviat, en un referent de les festes populars de participació ciutadana de Catalunya.

Cartell de la festa

Enllaços per a descarregar els vídeos:
(Utilitzeu el botó dret del ratolí i "anomena i desa")

·
Reportatge de la festa: "Un menjar Celestial"
·
Entrevista a Ricard Bertran i Domenech Llop
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona