Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

FESTES 

 

Festa dels miracles de Santa Maria d’Àneu

Esterri d’Àneu - 2 i 3 de Juliol-2011

 
'Miracles' a la Plaça Areny d'Esterri d'Àneu
 

Prop de 500 persones es van aplegar a la Plaça de l'Areny d'Esterri d'Àneu per assistir a la representació de 'Els Miracles de Santa Maria d'Àneu'. El text, es va representar per primer cop al 1997, sota la direcció de Joaquim Vilà i amb la presència del Grup de Teatre Triangle.

 

Enguany, la direcció ha anat a càrrec de Roger Cònsul i els intèrprets han estat els veïns i veïnes d'Esterri d'Àneu pertanyents a diferents entitats locals. Molts d'ells, han participat també en els quatre tallers que s'han celebrat per preparar la recuperació del text i de la escenificació, amb la clara voluntat de consolidar la celebració en el calendari festiu anual d'Esterri. Els tallers han estat de Creació, Interpretació, Escenografia i Vestuari. En total, més d'una seixantena de veïns han participat en aquest procés de recuperació.

Aquest any, la representació constava de 7 miracles i la intenció de cara a l'any vinent és fer-los tots. Inclús, poder escriure miracles nous i incloure'ls, esdevenint una escenificació dinàmica any darrera any.

El director de l'IEI, Albert Turull, l'alcalde Ramon Villuendas, el president del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, Ferran Rella, els escriptors Pep Coll i Cisco Farràs, actors del Grup Triangle Teatre foren alguns dels assistents destacats que també van assistir a l'estrena de la peça teatral.

Degut a l'èxit que va tenir la peça, el proper 15 d'agost està prevista una altra representació, aprofitant també l'escenificació de 'El Setge d'Olp' per part dels veïns del mateix Olp, localitat propera a Sort i també beneficiària del programa Tallers per a la Festa.

 

CArtell festa castellvell

CArtell festa castellvell

Escolteu les entrevistes amb els protagonistes:

 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona