Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

FESTES 

 

Festa dels miracles de Santa Maria d’Àneu

Esterri d’Àneu - 7 de Juliol-2012

 

La 'participació global', l'èxit de la 2a edició de la Festa dels Miracles de Santa Maria d'Àneu

foto1 esterri 2012

L'espai polivalent El Firal d'Esterri d'Àneu el passat 7 de juliol va acollir el muntatge teatral complet (10 miracles), basat en una obra de l'escriptor Pep Coll i Cisco Farràs, "Els miracles de Santa Maria d'Àneu". Un espectacle simbòlic que trasllada l'actualitat i en clau irònica l'estructura clàssica dels "miracles", pensada originalment per ser representada a l'interior d'una església.. tot i què de moment es representa fora.

Un anys més, l'Ajuntament d'Esterri, el Consell Cultural de les Valls d'Àneu i entitats culturals del municipi, han unit esforços per escenificar aquest text. Aquest any hi hagut una important ampliació en el nombre de participants en el projecte i prop d'uns 400 assistents varen poder gaudir d'aquest muntatge teatral.

29 actors i actrius, una desena de cantants, quatre músics, escenògrafs i més de una trentena de participants en tallers han treballat per a fer possible la festa.

esterr3   esterri4

A partir d'una iniciativa del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, enguany s'ha tirat endavant la proposta d'estrenar un miracle nou d'un autor diferent, cada any. El primer autor elegit ha estat el reconegut dramaturg Jordi Teixidor (1939-2011) que fa 15 anys ja va escriure, en el marc de la IV Trobada d'Escriptors al Pirineu, el miracle "El Bisbe de la Seu", recollit en el volum Brufera d'Estiu (Pagès editors, teatre de butxaca núm. 9, 1998)

Esterri2

El Miracle de Jordi Teixidor "El bisbe de la Seu" fa referència a la polèmica que hi va haver entre l'obra de Pep Coll i el bisbat de la Seu, l'any 1997, en motiu de la primera representació dels Miracles. De cara a l'any que ve, Miracles 2013, ja se sap que l'escriptor Jaume Cabré ha acceptat l'oferiment per escriure un nou miracle.

Cal destacar per sobre de tot la implicació dels participants en aquesta escenificació.

Les paraules del president del Consell Cultural de les valls d'Àneu, Ferran Rella: "Efectivament la segona edició ha estat tot un èxit de públic però molt especialment de participació global: una gran colla actors i actrius cada volta més i més professionals, uns músics i cantaires entregats; un vestuari pletòric i molt ben treballat, unes màscares suggerents i singulars, una direcció esplèndida i una col•laboració entre bastidors enormement efectiva. Crec que s'ha acomplert amb escreix aquell objectiu cohesionador dels tallers per la festa"

PREMSA http://diariandorra.ad/blocs/avalls/2012/06/28/miracles-de-santa-maria/

 

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona