Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

FESTES 

 

Els Firals de Bellvís

2010

Díptic del programa Firals. PDF

 
ELS FIRALS DE BELLVÍS, UNA FESTA MÉS VIVA QUE MAI

Com cada any des de 1997, el cap de setmana del 23 al 25 de juliol es van celebrar els Firals de Bellvís.

   

La festa rememora l’entrada de les tropes de Felip V, l’any 1637, que foren el preludi de la Guerra dels Segadors. Aquests fets històrics s’expliquen entorn a la llegenda de l’anella de Can Bufalà, una de les cases de Bellvís amb més anomenada.

La festa va començar el divendres amb la caminada de torxes i va cloure el diumenge. Titelles, malabars, acrobàcia, danses, lluites al carrer, teatre d’animació amb personatges de l’època i representacions teatralitzades de la llegenda, son algunes de les diferents activitats que configuren la festa protagonitzades pels més de 300 voluntaris que fan possible la festa.

   
   

Com a novetat, enguany Tallers per a la Festa va celebrar un taller de lluita escènica, encapçalat per l’actor, director i pedagog, Isaac Morera, per perfeccionar una de les escenes més celebrades de la festa, l’expulsió de les tropes de Felip V per part dels vilatans de Bellvís.

   
   

Com cada any, milers de visitants, va passar per Bellvís per gaudir d’una de les festes del Pla de l’Urgell més concorregudes i que continua més viva que mai.

   
   
   

Més imatges de la festa, gentilessa de http://www.bellvis.org
LINK: http://www.bellvis.org/images/firals_2010/galeria.asp

 
   
   
   
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona