Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

FESTES 

 

Festa del pou bo

Torregrossa - 20 i 21 d'agost de 2011

 

La III Festa del Pou Bo. De la novetat a la consolidació.
per Roc&Vicenta

 

Aquest cap de setmana (20 i 21 d’agost de 2011) s’ha celebrat a Torregrossa la III edició de la Festa del Pou Bo, comptant amb la participació de més de 2.000 persones, entre visitants i veïns d’aquesta localitat.

La celebració, que ja s’ha estès durant dos dies, està inspirada en les llegendes i els successos reals de finals del segle XIX a Torregrossa, entorn a l’emblemàtic Pou Bo .

Els actes van començar el dissabte a la tarda amb la Mostra d’Artesania, comptant amb un total de 46 paradistes, en contrast amb els 30 que van apuntar-se en la passada edició. La inauguració va comptar amb el suport de l’alcalde de Torregrossa, Josep Maria Puig; de la regidora de cultura, Ramona Ibáñez i de Carme Vidal, directora de Serveis Territorials de Cultura a Lleida. Tots van fer referència a la responsabilitat de continuar desenvolupant la festa a través de l’Associació que la gestiona, però també amb l’ajuda de la resta d’entitats, empreses i persones que també la fan possible amb la seva participació activa.

Carme Vidal va destacar la necessitat de ser competitius, també en l’àmbit cultural, per tal de guanyar en excel•lència pel que fa aquesta festa, que és única a Torregrossa. La responsable a Lleida del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va destacar la necessitat d’implicació per part dels veïns i veïnes, apuntant que aquesta és l’única manera de donar-hi continuïtat.

Durant la tarda del dissabte, també es va celebrar el concurs de ‘Les gotes del Pou Bo’, consistent en la creació d’un postre típic de la festa. La guanyadora va ser Montserrat Puy, amb unes galetes en forma de gota i un intens gust de canyella.

La cercavila nocturna ‘Misteris a les Fosques’ va comptar amb un nombre molt ampli de seguidors, que van recórrer el casc antic del poble amb torxes enceses, creant així un entorn màgic i misteriós. En acabar, el públic va gaudir del concert del Pardal Roquer, un clàssic lleidatà del rockabilly.
L’endemà, gent de Torregrossa i visitants es van aplegar davant de Casa la Vila, per donar el toc d’inici a la cercavila d’en Roc i la Vicenta, una trobada que ja s’ha convertit en tot un clàssic de la festa, amenitzat pels grallers Els Descordats.

Per això no es tot, doncs tot seguit es va arribar al Pou Bo per a la representació de la llegenda, una altra activitat que s’ha celebrat des de la primera edició. En aquest cas, la teatralització és a càrrec de Tour-Mix Teatre.

Després del dinar popular, i com a cloenda de la festa, va tenir lloc l’espectacle de titelles, una de les novetats més importants d’aquest any. L’equip feiner de l’Associació va representar la llegenda amb titelles de creació pròpia, elaborats i dirigits – a escena – pel reconegut titellaire Biel Porcel, de la companyia Binixiflat. L’espectacle va tenir lloc a l’emblemàtica Placeta de l’Estanc, on s’hi va aplegar més de 300 espectadors.

L’Associació Cultural Amics del Pou Bo fa un molt bon balanç d’aquesta III edició. De fet, després de donar el primer pas cap a la consolidació, l’equip feiner ja planteja novetats interessants per l’any que ve.

Publicat el 22-08-2011

Font: http://www.amicsdelpoubo.cat/2011/08/22/la-iii-festa-del-pou-bo-de-la-novetat-a-la-consolidacio/#more-424

 

 

 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona