Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

FESTES 

 

Fira de l'ou

St. Guim de Freixenet - 12 juny-2011

 
La Fira de l'Ou i els oficis antics.
 

El passat diumenge 12 de juny es celebrà la quinzena edició de la Fira de l'Ou a Sant Guim de Freixenet.

A partir de les 09:00 del matí es va poder gaudir d'una agenda plena d'activitats: esmorzar d'ous per tothom, inauguració oficial amb el sr. Jaume Gilabert, atorgament del premi 'Quin parell d'ous' a Jordi Arcarons i Laia Sanz, mercats de productes alimentaris artesanals i d'animals de pagès, exposicions, actuacions musicals amb 'batucades', grups de grallers i sardanes, 'performances' de joves dissenyadors, activitats infantils amb tallers i jocs temàtics al voltant de la granja i dels ous, la representació de vells oficis artesanals i regals i obsequis per tots els visitants.

Diumenge, coincidint amb el dia del medi ambient, entre les moltes activitats que es van celebrar, cal destacar l’alliberament de tortugues al pantà de Riudecanyes, prèvia xerrada d’en Màrius Domingo, agent forestal. També es va poder gaudir dels conta contes de la llegenda del Lluert, a càrrec de la Penya Barcelonista.

 

 

Una de les principals novetats d'aquest any fou la representació dramatitzada d'oficis antics de Sant Guim: el cadidaire, el ferrer, el matalasser, el baster i el carreter, conduïts pel recader.

Prop de 4000 visitants van poder gaudir de les dramatitzacions dels oficis a partir de la vida quotidiana, que reflectia la fundació del poble des de l'arribada del tren a Sant Guim de Freixenet. Sens dubte, un alè fresc a una festa més que consolidada plena d'activitats i aquest cop protagonitzada per una vintena de veïns i veïnes.

CArtell festa castellvell

Una iniciativa encertada i exitosa, per ensenyar als visitants de la fira, un tros de la història del municipi que acull aquesta fira de renom.

 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona