Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

FESTES 

 

El bandoler de Cal Carles

Montoliu de Lleida - 5 de juny de 2011


El Bandoler Carles ‘torna’ a Montoliu de Lleida

 

“Senyores i senyors, dames i cavallers, pares que teniu fills, fills que teniu dona i dones que patiu sogre: Escolteu la trista història del bandoler Carles que va viure les seves tribulacions en aquest apacible poble de Montoliu. No us sàpiga greu escoltar la narració de fets tràgics. Com mes tristos siguin els fets, més alegre us semblarà la vostra pròpia vida.”

Així començava la representació de la llegenda del Bandoler Carles a Montoliu de Lleida el passat 5 de juny.

Prop d’unes 500 persones, van poder viure i reviure les aventures de la llegenda que es representà pels carrers de la vila, engalanats per l’ocasió.
Els veïns i veïnes van obrir també les seves cases, per tal de representar les aventures del Bandoler en els espais reals on es suposa que van tenir lloc aquests fets: la taverna, el forn, l’església o les cases de Cal Carles, Cal Quatre o Cal Nito. Allí, es revivien escenes de vida quotidiana relacionada amb els oficis antics, ara perduts, com per exemple gent teixint, gent fent sabó o gent fent pa. Així mateix, fora de les cases es podia gaudir de la degustació d’alguns productes com mels i dolços.

La representació de la llegenda va començar davant de Cal Quatre i era presidida pel Gegant Carles i la seva germana. Un narrador, anava explicant a la concurrència les aventures i desventures del bandoler Carles, des de la seva arribada a Montoliu, fins al seu arrest a la sortida d’una boda, el seu ajusticiament públic tallant-li el cap en rodó o el desafiament de la seva germana enterrant les despulles del seu germà, el bandoler Carles. Veïns i veïnes de Montoliu, protagonitzaven les escenes que anaven desenvolupant-se pels carrers i cases.

Montoliu, ha posat el seu gra de sorra per començar a consolidar una festa de nova creació rememorant el seu passat bandoler. Un començament molt satisfactori, per una festa de tots els seus veïns.

 
Montoliu 2011 cartell festa
 
[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona