Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

FESTES 

 

Festa del setge d'Olp

Olp - 14 i 15-agost-2011

Olp torna a la Guerra del Pallars del s.XV

Des de fa quatre anys, cap a mitjans d’agost, Olp celebra les anomenades Festes del Setge d’Olp on es recupera un tros de memòria històrica de la vila, rememorant els fets succeïts al 1485. Els Olpins, van resistir durant nou dies els assalts de les tropes dels Cardona i del rei Ferran II el Catòlic, per tal de defensar les seves llibertats. Els veïns vençuts es van amagar al bosc i van lluitar per arribar a València d’Àneu per ajudar Caterina, esposa d’Hug Roger III.

La a novetat de les festes d’enguany, fou l’ambientació medieval de la vila amb estendards penjats de les façanes de les cases i els veïns guarnits amb vestimentes que feien referència a l’època en què transcorren els fets.  La festa va començar a primera hora de la tarda amb la celebració de jocs medievals per la quitxalla, la ballada popular de la ‘dansa de la muntanyeta’ i un berenar popular, coca i xocolata, a la recent recuperada font del poble. 

 

;
 

La jornada festiva del diumenge 14 d’agost va cloure amb la representació teatral ‘Després del Setge’, dirigida per Jean-Louis Roqueplan i que van gaudir prop de les 250 persones que hi van assistir. Fou presentada per l’alcade de Sort el sr. Llàtzer Sibís i prologada per l’escriptor Pep Coll.

El diumenge 15 es va poder tornar a veure la peça teatral a Esterri d’Àneu, presentat pel sr. Ramon Villuendas, alcalde de la vila, dins de la celebració de Els Firals. En total, unes 700 persones van poder gaudir de la peça teatral. ‘Després del Setge’.

Enguany el protagonista principal de la festa ha estat la participació de tot els veïns i veïnes en el disseny de la festa, així com en els tallers programats per fer possible l’ambientació, el vestuari, la dansa i el teatre que s’han celebrat des del mes de maig fins a l’agost, encapçalats per Luciano Prodan i Pep Lizandra.

 

 

 

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona