Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

FESTES 

 

Festa del setge d'Olp

Olp - 14 d'agost-2012

 

Enguany Olp torna a  commemorar  la Guerra del Pallars de 1484-1487

 
 

El passat 15 d’agost de 2012, Olp va celebrar les cinquenes festes del Setge d’Olp rememorant els fets succeïts durant la Guerra del Pallars entre 1484 i 1487. La diada festiva començà a les 18h de la tarda

amb la celebració dels jocs medievals que va aplegar a grans i petits . Seguidament es va fer la ballada popular del recuperat Ball de la Muntanyeta que Pep Lizandra va poder ensenyar gràcies als tallers programats.  Un any més tot el poble estava engalanat per la diada festiva amb motius medievals i tots els participants també anaven vestits per l’ocasió amb indumentària medieval.

Enguany la representació teatral , que es va escenificar a les 22h de la nit, portava per títol : “Lo país dels Pirineus”. La dramatúrgia i la direcció anava a càrrec de Jean Louis Roqueplan que amb el taller d’interpretació va poder guiar als actors un any més per recuperar un tros d’història d’aquestes terres. Cal destacar que aquest any  la proposta va anar una mica més enllà. Un espectacle audiovisual i teatral en pallarès que narrà la historia des que va nèixer Hug Roger III el 1435 fins al 2012.

Els actors i actrius varen fer córrer la imaginació i somiar en el país que podrien haver estat si les coses haguessin anat diferent. Va resultar ser una posada en escena molt imaginativa i dinàmica.
Tot plegat va ser molt entretingut i divertit. Els prop de 700 assistents que varen anar a olp varen poder gaudir d’una diada festiva molt agradable.

Felicitats veïns d’Olp per aquesta  iniciativa tant interessant i lúdica, alhora que pedagògica.
Us desitgem llarga vida de festes i celebracions.

 

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona