Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

FESTES 

 

Festa del retaule de sant Ermengol

La Seu d'Urgell - Del 6 al 15 d'agost 2011

 
El Bisbe Ermengol torna a la Seu més jove que mai
 

Des de 1957, amb dues interrupcions perllongades, es representa anualment durant la primera quinzena d'agost l'espectacle medieval 'El Retaule de Sant Ermengol', al claustre de la Catedral de la Seu d'Urgell.

La representació de l'espectacle és un trobada intergeneracional entre els veins i veines de La Seu. Des de 1957, ha aglutinat persones dels més diversos ambits economics, laborals, socials, culturals i polítics. Actualment, més d'un centenar d'actors i tecnics amateurs s'apleguen el mes d'agost per escenificar episodis de la vida de Sant Ermengol, bisbe de la Seu al s.IX, episodis de la historia de la Seu i episodis claus també de la historia de Catalunya.

Enguany, l'espectacle s'ha representat del 6 d'agost fins al 14 d'agost i el Patronat del Retaule ha incorporat diverses novetats, algunes d'elles que transcendeixen al mateix espectacle: la presencia d'actors novells, la millora del sistema d'il•luminació, la millora del sistema de difusió de l'espectacle, la recuperació de materials audiovisuals de José Val de Omar, la creació d'un curtmetratge sobre l'espectacle i la millora de la interpretació i del cant dels actors.

 

Materials de la Festa:

- Fitxa tècnica de l'espectacle

- Díptic

Per aconseguir aquests objectius, la Seu d'Urgell va entrar a formar part del programa Tallers per a la Festa i es van programar tres tallers de formació pels veins i veines de La Seu. Aquest tallers van començar al mes de maig i van concloure el mateix mes d'agost. Aquesta novetat fou clau per millorar la implicació dels participants en el projecte i per afavorir la cohesió social del projecte.

Dissabte 6 d'agost, el dia de l'estrena, presenta l'acte l'alcalde de la Seu, el sr. Albert Batalla, la sra. Carme Vidal, directora dels serveis territorials de cultura a Lleida, Jesús Galindo, membre del Patronat del Retaule i el director artístic del Retaule, el sr. Lluís Obiols.

Tots els membres del Patronat estan molt satisfets d'aquesta nova edició de la festa i amb il•lusió ja estan preparant la propera edició de 2012.

CArtell festa castellvell

 

 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona