Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

FESTES 

 

Festa de la nit de reis

Sidamon - 5-gener-2012


60è aniversari de la Nit de Reis a Sidamon
 
 
 

Des de 1951, aquest municipi del Pla d'Urgell molt proper a Lleida, celebra l'arribada dels reis mags de l'Orient.

Es tracta d'una festa participativa on es representa teatralment l'adoració dels Reis Mags a l'Infant Jesús a la cova de Betlem, on hi participa gairebé la totalitat dels veïns i veïnes del poble.

Els tres reis i els seus ajudants es desplacen sobre d'una gran carrossa engalanada per la ocasió i custodiada per diversos patges.

La festa comença amb l'apagada de les llums del poble. Llavors, la carrossa reial avança cap al Castell del Rei Herodes (un casa pairal de la vila). Allí, Herodes acompanyat dels Doctors de la Llei i els centurions romans, mantenen un diàleg amb els tres reis sobre el naixement del nen Jesús.

Després els Reis arriben, seguint l'estel de Nadal, a la PLAÇA MAJOR. Allí hi ha una representació d'oficis tradicionals del món rural per part dels nens vestits de pagesos (barretina, faixa...) i les nenes de pageses (mitges, faldilla pastoreta...). Son vestuaris que passen de germans a germanes i que les mares o padrines adapten o reparen. Algunes mares o germanes grans també es vesteixen de pastoretes per ajudar als més petits. De fons es posa MÚSICA TRADICIONAL CATALANA.

Quan s'acaba la representació d'oficis apareixen ÀNGELS anunciant el naixament de l'infant i els DIMONIS espanten als nens.

Quan s'acaba els nens van a adorar a l'infant. Els Reis també l'adoren. Els nens es posen en rotllana i els Reis s'acosten a ells per parlar un a un per veure com ha anat l'any.

A partir d'aquí els Reis i dos patges de cadascú reparteixen a peu i casa per casa els regals dels nens, acompanyats del patges de les torxes.

 
 
 
     
Descarregueu-vos el programa de la festa
[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona