Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

PROJECTES

 

Festa dels miracles de Santa Maria d’Àneu

Esterri d’Àneu


Cap el 1995 es va celebrar una trobada d’escriptors del Pallars, allà és on remunten els orígens d’aquest projecte. Fou l’escriptor Josep Coll i Martí, més conegut com Pep Coll qui va escriure “Els Miracles de Sant Maria d’Àneu” amb la col•laboració de Ciscu Farràs. Aquesta obra inèdita en aquella època ja es va portar a l’escena amb el mestre Joaquim Vilà i Folch i amb el suport i la promoció del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, però no es va poder representar a la mateixa església, degut als fragments irreverents amb què compta segons l’opinió del bisbat. Així doncs, es va decidir representar-la al poliesportiu.

Enguany l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu considera de gran importància recuperar aquest text i poder portar a terme la seva escenificació amb el suport del programa Tallers per a la Festa. Cal esmentar com a curiositat que el mateix autor quan va escriure l’obra va manifestar la seva voluntat que cada any es convidés a un escriptor rellevant per afegir un nou miracle a l’obra; el miracle de l’any 2010, el miracle de l’any 2011, etc. Aquesta peculiaritat considerem que és de gran interès pel programa ja que manifesta d’una manera evident la vitalitat i la llarga projecció que té un projecte d’aquetes característiques.

El grup impulsor d’aquesta iniciativa té clar que la posada en escena d’aquesta obra s’ha de convertir en una diada festiva que afavoreixi una sèrie d’objectius:

•Ampliar el patrimoni cultural del municipi (bestiari popular...)
•Potenciar i ampliar la participació ciutadana a la Festa
•Creació de noves entitats culturals

Esterri
 
[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona