Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

PROJECTES 

 

Firals de Bellvís

Bellvís


Des de fa 12 anys, a finals de juliol, es celebra els Firals de Bellvís. És tracta d’una festa al voltant de l’anella de Cal Bufalà, una casa noble de la vila. La peculiaritat de la casa era que tothom hi tenia dret a asil. Només calia arribar a temps de tocar l’anella de ferro de la porta i el senyor de Bufalà l’acollia i fins i tot el defensava davant de la justícia. La festa està ambientada al 1637, tres anys abans de l’inici de la guerra dels Segadors. Durant dos dies Bellvís reviu aquella època i aquells esdeveniments. Mercat medieval, demostracions d’oficis, cercaviles amb pregoners, representacions de titelles, danses tradicionals, la representació teatral de la retirada de les tropes del rei, els sopars dels Firals, malabars adults i infantils o la casa de les bagasses, son algunes de les activitats que es poden veure.
Els habitants de Bellvís son els seus protagonistes  i son els encarregats d’encarnar els personatges dels firals: nobles, esclaus, venedors, bagasses, quitxalla...
El projecte està dirigit a tots aquells veïns que participen de la festa i que vulguin perfeccionar les diferents tècniques artístiques que son necessàries per portar a terme la millor festa possible.

 


Foto: elsfiralsdebellvis.blogspot.com[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona