Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

PROJECTES 

 

Festa del pou bo

Ajuntament de Torregrossa


Torregrossa, amb TALLERS PER LA FESTA, amb un projecte de creació d’una festa entorn al Pou Bo, element decissiu en l’abastament d’aigua.

La construcció del Pou Bo (segle IV i V d. J), pou d’una fondària de quinze metres i que suposa tot un procés feixuc i llarg d’extracció de la terra amb els recursos d’aquella època, en una zona escadussera en aqüífers de superfície,és prou important no solament com a resposta a la necessitat d’abastiment d’aigua, sino també a l’afavoriment de la sedentarització d’una comunitat humana .
Als orígens atribuïts al Pou Bo, s’hi afegiria la tradició, avui perduda, de la “casa pouera”, una família que residia prop del pou i que s’encarregava d’extreure’n aigua a canvi d’un pagament en espècie.

La festa del Pou Bo preten animar a la participació dels veíns del poble, a partir del nombrós teixit associatiu fins a tota la població en particular, amb l’objectiu de generar sana i bona convivència entre tots els vilatans, alhora que reviure una història i tradició que ens porten a valorar ara més que mai l’importància cabdal de l’aigua i del treball d’una gent i a la vegada incidir activament en l’entorn del Pou Bo.

L’any 1973 el Pou Bo es buidà i reconstruí exteriorment, però amb el pas dels anys, va anar perdent interés fins al punt d’arribar a un total abandó, tot hi estant catalogat bé cultural d’interés local. Amb aquesta activitat festiva es preten donar al Pou Bo un realçament i foment del coneixement de la seva història entre la gent, especialment els joves, infants i nouvinguts.

S’estan portant a terme les primeres reunions amb els regidors de cultura, educació i festes i les diferents associacions de caire cultural, lúdic i esportiu, així com particulars interessats en el projecte. En el moment que la línia del projecte estigui ben definida es presentarà a tot el poble.

 


Història del Pou Bo[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona