Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

PROJECTES

 

El bandoler de Cal Carles

Montoliu de Lleida


Enguany els montoliuencs i montoliuenques s’han acollit al programa Tallers per a la Festa per recuperar una antiga història que fa referència a Carles, el bandoler, qui es diu que va viure a Montoliu.
Les aventures i desventures d’aquest bandoler són força conegudes pels veïns d’aquest poble. Fins i tot el seu gegant fa honor a aquest personatges llegendari.

L’any 2005 en motiu de la Marató , tot el poble es va aplegar per fer una festa itinerant representant algunes escenes de l’auca d’en Carles.

Montoliu de Lleida treballa actualment, per recuperar aquesta festa, per ampliar-la, millorar-la i donar a conèixer la vida d’un personatge molt arrelat a les seves terres.

Paral·lelament a aquestes accions hi ha el clar objectiu de recuperar entorns naturals del poble com la sèquia de Torres i els canals d'Urgell i de Seròs, així com els terrenys pròxims al riu Segre, que tant ha proporcionat als pobles per on passa.

      A partir d’aquesta recuperació es pretén incentivar les accions populars o tradicionals que es van dur a terme a la zona, afavorint així la participació veïnal, la cohesió social i sobretot la recuperació i manteniment de la memòria històrica i el seu imaginari col·lectiu.

 

Esterri

  Esterri

Autor: Carles Ricart

[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona