Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

PROJECTES

 

Festa del setge d'Olp

Olp


Durant l’estiu del 2010 s’han celebrat les III Festes del Setge d’Olp amb col•laboració dels Ajuntaments de Sort i Esterri. Aquest projecte es va iniciar a l’estiu del 2008 per tal de recuperar la memòria històrica d’aquell agost del 1485 en què les tropes dels Cardona assetjaren el poble d’Olp en el context de la Guerra dels Pallars. Sempre s’ha tractat d’embolcallar aquest fet amb un bon guió teatral i que un grup d’afeccionats ho representessin a Olp i Esterri, tot trobant-hi cada any més el to adient perquè hi ha dedicat un gran esforç per donar-hi un accent que ajudés a recordar i difondre, entre altres coses la seva parla pallaresa. Aquestes han esta un conjunt de fites de moment assolides.

Han passat des de l’any 2008 amb la representació D’Olp Via fora, quan justament es commemorava el 500 aniversari de la mort del darrer comte Hug Roger III, a Olp, somni d’una nit d’agost de l’any 2009, i a Lo somni d’un Pallars Lliure, de l’any 2010.

Aquest nucli agregat a l’Ajuntament de Sort té un nombre molt reduït d’habitants durant l’any, però a l’estiu es veu incrementat pels estiuejants. Per tal d’integrar aquestes persones en el territori, potenciar aquesta iniciativa del veïns fora una bona manera de donar continuïtat i fins i tot eixamplar el radi d’acció d’aquesta festa.

Olp
 
[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona