Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

PROJECTES

 

Diada dels raiers

La Pobla de Segur -

L’Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa de la Pobla de Segur i el Pont de Claverol  va néixer al 1978, quan un grup de gent anònima va decidir unir-se per recuperar un patrimoni cultural i històric: l’ofici de raier al Pirineu català.

L’associació és la responsable de l’organització de la festa de la Diada dels Raiers de la Noguera Pallaresa que es celebra des de 1979 cada primer cap de setmana de juliol a La Pobla de Segur i al Pont de Claverol. Gràcies a aquesta festa, avui en dia tenim viu el record de l’antic ofici de raier que durant segles es va dur a terme pels nostres rius catalans, en especial pel nostre Noguera Pallaresa.

La festa de la Diada dels Raiers de la Noguera Pallaressa ha entrar a formar part del programa Tallers per a la festa per tal de millorar encara més la diada, a partir de la programació de tallers lúdics i formatius, fomentant la participació i la cohesió social.

Tot un seguit d’activitats configuren el programa d’actes de la festa, on el diumenge al matí és pot gaudir d’un dels moments més esperats per a tots els assistents: la baixada dels rais, com anys i anys enrere, pel riu Noguera Pallaresa

Pobla

Só fill del Noguera,
dins un rai nasquí;
ma esposa és raiera,
raier vull morir.


Fragment de la Cançó del Raier.
J. Verdaguer (Folgueroles, 1845-Barcelona, 1902)

Font: http://www.elsraiers.cat

 
Font: Foto Turmix    

 

 
 
 
[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona