Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

PROJECTES

 

La festa del pessebre vivent

Rocafort de Vallbona


El Pessebre Vivent de Rocafort fa uns deu anys que es representa. Va començar com una representació d'unes poques escenes del pessebre en alguna casa vella del poble i ha acabat sent un dels pessebres més bonics i visitats de la zona, en el qual s'hi poden veure més de trenta quadres diferents, entre exteriors i interiors.

Setmanes abans de les festes de Nadal el pessebre es comença a preparar: els carrers s'ambienten i les cases velles esdevenen escenaris de la vida quotidiana d'aquells temps. A més a més del naixement, l'anunciació als pastors i altres escenes bíbliques, al pessebre de Rocafort hi trobem la representació d'oficis, com el boter, el ceramista, el picapedrer, el pagès, la filadora, el vidrier, la sabonera, el carreter, el pastisser, el fuster, etc. i altres quadres de la vida quotidiana com el mercat, la botiga, el pou de l'aigua, l'era, la casa pobra, els passadors d'olives, etc.

Petits i grans del poble donen vida a aquestes escenes que per uns dies canvien la fisonomia del poble. Al final del recorregut, un bon foc, un traguet de moscatell i les neules ajuden a fer passar el fred que cada any fa en aquestes dates. El pessebre es representa dos o tres dies, segons com s'escauen els dies de festa durant el Nadal.

Aquest projecte ja té una trajectòria validada pels resultats obtinguts fins avui dia. Malgrat això l’Ajuntament de Rocafort de Vallbona té la intenció de millorar la seva proposta i incentivar encara més la motivació dels veïns del municipi per engrandir la participació. Així doncs es farà un treball de motivació i es dotarà de nous recursos a la festa per què millori la seva posada en escena. També es donaran eines als seus participants per què la seva proposta tingui més difusió i una independència major.

Rocafort
[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona