Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
   

 

PROJECTES

 

Festa del retaule de sant Ermengol

La Seu d'Urgell


El Retaule de Sant Ermengol és una obra medieval, en vers, que es va començar a representar l’any 1957, on s’evoca fragments de la vida de Sant Ermengol, que s’escenifica al claustre romànic de la Catedral de La Seu, sobre un text literari d’Esteve Albert i Corp. És un espectacle on es reviuen fets i personatges vinculats a la història de La Seu d’Urgell.

El Retaule està protagonitzar per més de 100 voluntaris que participen en la festa com actors, tècnics, atrezzo,... i consta de nou quadres el Mil·lenni, la Consagració, la Canònica, Cortiuda, el pagès sec, Llumeneres, seguici o enterrament, el Miracle de la Pluja i el quadre final, esdevenint la música com un element clau i distintiu, protagonista de l’espectacle. 

Davant de la necessitat de renovació de tot espectacle, el Patronat del Retaule de Sant Ermengol ha decidit incloure noves iniciatives i idees de cara al futur de l’espectacle.

Amb la presentació del Retaule de Sant Ermengol a Tallers per a la Festa es vol impulsar la festa com un element de promoció cultural i econòmica de la ciutat, així mateix consolidar-lo en la vida cultural de la ciutat.

Més informació:  http://www.retaulesantermengol.org/

 

La seu d'Urgell
 
[Tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona