Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 

 

FESTES 

 

Festa de reis

La Canonja – 20 de gener de 2011

 
Augmenta la màgia de la Nit de Reis de La Canonja
 

Com des de fa més de mig segle els joves de La Canonja es van encarregar de repartir màgia pels veïns del seu municipi.

Des de els seus inicis, aquesta iniciativa ha esdevingut a La Canonja un element patrimonial amb característiques singulars com que avui dia els nens encara reben els seus regals a casa i els reben de les pròpies mans dels patges produint-se escenes realment màgiques. Una altra característica fonamental d'aquesta proposat és que l'organització és absolutament popular.

Cartell

Un any més aquest grup de prop de 25 joves que s'autogestionen han sigut capaços de organitzar i coordinar la cavalcada de Reis de La Canonja atorgant-li elements propis i distintius d'altres cavalcades de reis com ara els abanderats, els timbalers que acompanyen les carrosses i la tradicional posada en escena del pessebre.

Enguany prop d'unes 30 persones han participat als tallers de percussió i de interpretació a càrrec de Gerard Pouget i de Toni Guillemat respectivament. Aquets tallers els han ajudat a perfeccionar la seva tècnica amb la percussió i ampliar el seu repertori. També han millorat la seva posada en escena del pessebre aportant-li més dinamisme i la gran novetat ha estat incorporar breus diàlegs entre els personatges per afavorir la interacció amb els reis mags.

Amb aquests tallers també s'ha aconseguit augmentar la participació tant de joves com de més grans i així ampliar el grup organitzador de la festa. Enguany per primera vegada s'hi ha implicat part del grup de teatre i de la coral que no ho havien fet mai. També hi va participar el club Hípic Les Parades , per tal de recuperar els orígens de la festa, quan els reis portaven els regals als nens a sobre d'animals. L'objectiu primordial del col•lectiu que ho encapçala és assegurar-se de garantir la màgia d'aquesta nit tant especial i la motivació i implicació dels participants. De manera que també es treballa pel relleu generacional.

Moltes felicitats als joves reis mags i patges de l'orient de La Canonja per aquesta iniciativa que us distingeix d'altres municipis.

 

 
     

 

Visiteu, també:

FOTOS HÍPICA LES PARADES
http://www.lesparades.es/cavalcada-reis-2012-a-la-canonja------5-/_C3VTDDatmVFDIhN5CVNjkcSMrMYXlMM-dVueQoJSJoAcnW5ErxcRF0EWk53BIp6X

 

 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona