Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 

 

FESTES 

 

Recuperació del ball de sta.magdalena

La Nou de Gaià - 23 i 24 juliol 2011

 
80 anys després, 'torna' Maria Magdalena a la Nou de Gaià
 

El passat 23 i 24 de juliol es va estrenar el Ball Parlat de Santa Maria Magdalena, dins dels actes de celebració del mil•lenari de La Nou del Gaià.

La recuperació d'aquest ball parlat s'ha dut a terme a partir de la transcripció que en Francesc Andreu va fer arran de la última representació de l'espectacle que es té constància l'any 1940.

 

Arrel del interès de la regidoria de cultura en la recuperació d'aquest ball, a finals de 2010, el projecte va entrar a formar part del programa Tallers per a la Festa. Fins l'esperada estrena s'han programat un total de sis tallers participatius, on s'ha treballat: l'adaptació del manuscrit, la construcció de personatges, la dramaticitat de la textualitat, la interpretació, el vestuari, les danses i les cançons que formen part de l'espectacle, sota la direcció de Marc Chornet i Estanis Alboal.

Una cinquantena de veïns de la vila han estat els protagonistes d'aquests tallers i de les tasques preparatòries de la representació, protagonitzat per una dotzena d'actors i un cor d'una quinzena de nens i nenes. El grup de teatre i l'associació de dones han estat les dues entitats capdavanteres en el projecte.

 

Unes 300 persones van assistir tant dissabte com diumenge i van poder gaudir d'una posada en escena senzilla, austera i molt bella, emmarcada en la Plaça del Centenari aprofitant el paisatge natural de la plaça i els elements arquitectònics que aquesta proposa. Aquesta opció dramatúrgica realçava el text i la història de la peça teatral engreixada pel cant coral i per les danses interpretades pels mateixos actors.

80 anys després ha tornat el Ball de Santa Maria Magdalena a la Nou del Gaià, gràcies a tots els veïns i veïnes de la vila. S'ha aconseguit sembrar una llavor que augura un futur molt prometedor a l'espectacle, esdevenint un referent dins del calendari festiu de la comarca del Tarragonès i de Catalunya.  

CArtell festa castellvell

 

 

 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona