Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 

 

FESTES 

 

Festa del Ball de Sant Antoni

Maspujols -19 agost 2012

 
Per segon any consecutiu, Maspujols no ha caigut a les temptacions del Dimoni gràcies a Sant Antoni

El passat 19 d’agost de 2012, dins dels actes festa major, un any més Maspujols va representar el Ball Parlat de Sant Antoni.

Enguany prop d’una vintena de voluntaris estaven a escena per representar el Ball parlat de Sant Antoni amb un èxit considerable, que converteix aquesta diada en una festa ja consolidada. També cal felicitar a tots els col·laboradors que no estaven davant del públic però que com l’any passat van participar directament per fer possible aquesta festa.

A les 18 hores les puntaires de Maspujols i les seves convidades van fer plantada pels carrers de Maspujols on de 19 a 24 hores hi havia un mercat medieval. Prop de les 400 persones que van anar a Maspujols per gaudir de la diada festiva, van poder gaudir de veure els carrers maspujolencs guarnits de festa i esperant la representació.

Aquest any l’espectacle començà amb un cercavila pel poble que va portar als assistents a la plaça del replà acompanyats dels grallers de Maspujols. Un cop allà a les 22 hores va iniciar la representació del Ball parlat de Sant Antoni. Un any més el veïns es van sentir molt orgullosos de la representació i d’haver recuperat aquest text tant emblemàtic per ells.

Cal recordar que l’ambient festiu ja s’estava respirant des de feia dies. El passat 17 de juny es va fer un taller d’orelletes participatiu i molt popular. Veïns de Maspujols i dels pobles  més propers van poder aprendre a cuinar aquests postres tant especials que després es van menjar en un berenar popular i així anar escalfant motors per la festa.

Per tal de dur a terme la festa d’enguany s’han programat tres tallers participatius pels veïns i veïnes de Maspujols: Taller d’orelletes, Taller d’interpretació i Taller de tècniques d’il·luminació escènica.

Hi han participat l’Associació de Dones “La Dàlia, l’Associació de Gent Gran, el Grup de Diables de Maspujols, el Grup de Teatre el Replà, la Coral Albada, la Colla Gegantera i Grallers de Maspujols, entre d’altres.

 

 

 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona