Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 

 

FESTES 

 

Festa pirata de Miami Platja

Mont roig – Miami Platja - 1 de Setembre 2012

 

“Lluna Roja” desembarca un any més a les costes de Miami Platja

El passat 1 de setembre la geganta Lluna Roja  torna a Miami Platja per celebrar un any més la seva Festa pirata.

Prop  de 400 persones varen anar a la Cala dels Vienesos de Miami per rebre a la Lluna Roja i així començar una jornada festiva que per segon any consecutiu ha tingut  un èxit de participació.

Enguany hi varen haver quatre clans pirates; els Berberiscos, els Corvos, els Filibusteros i els Corsaris, que varen defensar els seus estendards i els seus colors en les activitats programades.

El pregó de Lluna Roja va tenir un to reivindicatiu fent crítica de la situació socio-política actual sense perdre els ànims festius de la jornada. Grans i petits varen poder gaudir de la festa.

A primera hora del matí estava previst els desembarcament de la Lluna Roja però per causes climàtiques, feia molt vent, no va poder arribar a la costa amb el seu vaixell pirata. Tot i així en hora prevista i puntual va aparèixer a la cala del Vienesos per donar el tret de sortida de la festa. Aquest any acompanyada d’uns canons construïts gràcies al taller de construcció encapçalat per Javier González i al taller d’assessorament pirotècnic de Francesc Fermín.

Aquests canons van marcar els punts més importants de la festa com per exemple la cursa d’andròmines que enguany varen guanyar els pirates del clan dels Corvos. Això vol dir que aquests seran els qui custodiaran a la Lluna Roja durant aquest any i fins la propera festa.

Cal destacar l’actuació de les percussionistes pirates que enguany s’estrenaven per animar la festa i la cercavila nocturna amb torxes. Un grup de 13 dones i un home que han participat del taller de percussió que encapçalava el professor Marc Vall. En molt poc temps han après a tocar els timbals i han après repertori per poder amenitzar moments de la diada. També varen comptar amb la visita i la col·laboració dels grallers de Montblanc. Felicitats percussionistes de Miami!

També cal destacar l’èxit del taller infantil organitzat per l’Associació de la Festa Pirata, constituïda recentment per preservar i treballar per la consolidació i continuació d’aquesta festa.

Així doncs podem dir que un any més Miami Platja ha gaudit d’una festa ja emblemàtica al poble on grans i petits hi tenen cabuda.

Moltes felicitats a tots els participants i organitzadors de la Festa Pirata. Esperem que any rere any pugueu seguir celebrant aquesta diada festiva tant exemplar, ja que va néixer d’un procés de creació participativa i amb una metodologia molt democràtica i cohesionadora.

 
 
 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona