Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 

 

FESTES 

 

Festa del Vin Blanc

Morera de Montsant - 30 Octubre 2011

 

Cuina, jota i vin blanc a La Morera i Scaladei.

Per tercer any consecutiu s’ha celebrat la Festa del Vin Blanc. Aquesta jornada festiva  es celebra per rememorar la tradició d’elaborar un vi dolç sense alcohol típic de la zona que s’anomenava ‘vin’.

Durant el matí, els visitants van poder degustar aquest vi tan especial al local social d'Escaladei, que fou expressament elaborat per la festa en alguns dels cellers locals. També es van poder degustar altres vins de la zona a la plaça del Priorat de la Morera. Cellers de la zona van obrir les seves portes per donar a conèixer a tothom els seus vins, així com el Parc Natural o el Molí d’Oli.

D’altres activitats relacionades amb el ‘vin’ i amb la Morera es van succeir durant el matí. Per exemple, a les 12:00, es va celebrar un taller de cuina demostració amb ‘vin blanc’ a càrrec de Mariona Quadrada. A més a més, el sector de la restauració de la zona va organitzar menús especials relacionats amb la festa.

Una de les activitats més esperades d’aquesta feta fou la ballada de la jota de la Morera que va tenir lloc a la tarda. Primer, s’ensenyà a tothom que ho va desitjar els passos del ball i després de berenar un pa, vi i sucre, es feu la primera ballada de la jota, recentment recuperada.

La Morera del Montsant ha participat per primer any en el programa Tallers per a la Festa, amb l’objectiu d’obrir el disseny i gestió de la festa a les diferents entitats del municipi i dotar de continguts culturals tradicionals a la festa. Per tal d’aconseguir aquest objectiu s’han programat cinc tallers: Escriptura de la festa, Cuina de la Morera, Cuina amb Vin Blanc, Arranjament musical i Recuperació de la jota de la Morera, a càrrec d’Aleix Cort, Mariona Quadrada, Ivó Jordà i Jordi Torrente, respectivament.

 

Morera

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona