Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 

 

FESTES 

 

Ball de la Mare de Déu de la Candela

Valls - 3,4 i 5 febrer 2011

Cent anys després torna la Mare de Déu de la Candela a Valls

Del 3 al 5 de febrer, els vallencs van poder gaudir de l’estrena del Ball Parlat de la Candela, representat a l’església arxipestral de Sant Joan.

Es tracta d’un text i una representació teatral que es va celebrar per últim cop a finals del s.XIX i que es va decidir recuperar per l’edició d’aquest any de les Decennals. La voluntat fou, crear un espectacle amb els vallencs i les vallenques com a principals protagonistes, esdevenint un espectacle participatiu amb la implicació de més d’un centenar de voluntaris, molts d’ells actors novells i altres membres del Teatre Principal.

Valls-2011

Per tal de posar en peus la textualitat (que conserva el registre lingüístic original), es va optar per adaptar la seva durada i per dissenyar una posada en escena contemporània, sota la direcció de Ton Úbeda. Així doncs, per exemple, l’espai escènic es va treballar a partir de fotografies i enregistraments videogràfics.

Entrevistes en vídeo   Àlbums de fotografies
 

Per tal d’ajudar a la recuperació d’aquest ball parlat, Valls es va acollir al programa Tallers per a al festa. Així doncs es van programar dos tallers, un primer de Fotografia i un segon de Vestuari, encapçalats pels professionals Carles Cubòs i Mª Teresa Baz, respectivament.

Valls-2011

Valls-2011

El dia de l’estrena, l’església era plena de gom a gom, i així fou la resta de dies de representació. Els assistents en van sortir molt satisfets, doncs van poder gaudir d’un espectacle molt estimat per Valls recuperant un tros història i tradició.

Fa més de dos anys que començà un somni i finalment aquest s’ha fet realitat. Esperem i desitgem que cada any, tothom que ho desitgi, pugui assistir a la representació del Ball Parlar de la Mare de Déu de la Candela, consolidant la festa dins del calendari festiu vallenc.

Valls-2011

 

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona