Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 

 

FESTES 

 

Recuperació del ball parlat "Lo cavaller màrtir"

Vilaplana – 20 de gener de 2011

 
20 anys després de l'última representació torna "Lo Cavaller màrtir"
 

El passat 20 de gener, diada de Sant Sebastià, prop de 100 persones van poder assistir a la primera lectura dramatitzada del recuperat ball parlat de "Lo Cavaller màrtir", a la sala parroquial de Vilaplana.
Aquest text fou rescatat gràcies al taller de dramatúrgia i interpretació, que va anar a càrrec del director de teatre i dramaturg Francesc Cerro.

Ell va encapçalar a un grup de 7 persones per a recuperar un text perdut des de fa més de 20 anys. Després es va treballar en la posada en escena d'aquesta lectura dramatitzada que va estar protagonitzada per les 15 persones que formen el grup de teatre de Vilaplana.

 

En aquest taller es va recuperar el text que narra la vida de Sant Sebastià, patró de Vilaplana.

Va ser un acte molt emocionat ja que aquest text , traduït pel sr. Martorell, es va deixar de representar a finals del segle XIX tot i que excepcionalment es va fer una petita representació l'any 1993.

Els assistents a la lectura van escoltar amb atenció i van gaudir de la interpretació que el grup de teatre va fer del Ball parlat de "Lo Cavaller màrtir".

Un cop finalitzada la sessió tothom va marxar engrescat en seguir treballant per la recuperació d'aquesta tradició i per portar més enllà aquesta representació escènica.

Vilaplana

 
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona