Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 

 

PROJECTES  

 

Festa dels reis

Canonja

A meitat del segle passat un grup de joves canongins van tenir la pensada de muntar la cavalcada de reis de la canonja. Era una cosa ben senzilla, tractava de disfressar-se i utilitzar els animals que treballaven al tros a per a repartir els regals de casa en casa. Aquella idea es va portar a terme any rera any fins a l’actualitat que reparteixen els regals amb els tractors. Aquesta iniciativa ha esdevingut a la Canonja un element patrimonial amb característiques singulars com que avui dia els nens encara reben els seus regals a casa i els reben de les pròpies mans dels patges produint-se escenes realment màgiques. Una altra característica fonamental d’aquesta proposat és que l’organització és absolutament popular.

Altres característiques pròpies que fan que aquesta festa destaqui i alhora siguin objectius imprescindibles a seguir complint son:


•Ha esdevingut una festa d’element patrimonial que la fa molt especial`.
•El sistema d’organització per colles ha creat un equip coordinador alià a l’Ajuntament amb dinàmiques participatives pròpies.
•Actualment hi participen diferents entitats con Caritas o la banda de cornetes.
•La dinàmica de la festa ha portat a introduir-hi elements propis de seguici com ara timbalers, abanderats, etc.
•Hi intervenen elements de vestuari, malabars, decoració de carrosses, dramatúrgia...

Aquest projecte presentat per l’Ajuntament de la Canonja és una proposta molt interessant de col•laborar. Tot i ser una festa que sembla consolidada val la pena donar-li suport i un aire nou per tal de facilitar i motivar als impulsor d’aquesta iniciativa i així potenciar la successió d’aquest equip i el interès de nous col•lectius susceptibles de formar part activa de l’organització.


canonja
[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona