Tallers per a la Festa - Lleida


   :: Inici
   :: Què és?

   :: Projectes
   :: Tallers
   :: Festes

   :: Professionals
   :: Premsa

   :: Edicions anteriors

   :: Suggeriments
   :: Crèdits
 

 

PROJECTES  

 

Festa del lluert i la colla de timbals de Castellvell del Camp

Castellvell del Camp

Ara fa cinc anys un grup de mares i pares de l’escola Santa Anna de Castellvell del Camp es va plantejar de recuperar una sèrie d’elements populars que tenen lloc en les festes del poble. Això va comportar la creació del Lluert i la colla de Timbals de Castellvell.

L’Ajuntament ha seguit aquesta proposta des de molt a prop i considera molt important col•laborar en aquesta iniciativa i poder consolidar una diada festiva entorn a aquesta bèstia ja creada i tant significativa per la zona.

castellvell

Així mateix proposa dissenyar una diada festiva que emmarqui les activitats que ja es fan entorn aquesta bèstia i alhora potenciar la difusió del seu patrimoni.

Tenen dues línies molt marcades; una línia d’acció seria relacionada entorn al lluert, totes aquelles activitats que potenciaran l’acompanyament del seguici de la bèstia, la segona línia va encarada al propi dia de la festa; serien totes les activitats que es fessin aquella mateixa jornada.

Tot això tenen molt clar que ha de complir una sèrie d’objectius que encaixen perfectament en la filosofia del programa de Tallers per a la Festa:

•Recuperar i dinamitzar la festa al poble com a espai d’unió i cohesió social de la comunitat i entre les diferents generacions.
•Oferir una possibilitat de lleure i oci, procurant especialment per al jovent, que promogui les relacions positives i valors importants per a la vida: el compromís amb un/a mateix/a i amb els altres, la constància, la comunicació i participació, la cura de les relacions i de l’entorn natural, acollir i respectar les diferències, la pertinença a una comunitat i una cultura pròpia, les tradicions de la cultura catalana.
•Implicar a tot el poble a través de la xarxa associativa en les diferents accions que es realitzen i col•laborar amb elles quan aquestes ho sol•licitin.

[tornar]
Tallers per a la Festa - Lleida
portada Lleida Tarragona Barcelona